Annonce

Bliv abonnent på Hjemmet

Få 26 numre af Hjemmet + 2 Rosendahl fade

Køb allerede i dag »

Flipp – alle dine favoritmagasiner

Prøv 1. måned gratis

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Små appelsinmazariner

Runas madblog
Er frugtskålen fyldt med appelsiner, så prop dem i disse små, saftige mazarinkager. Kagerne er i øvrigt helt uden gluten.

En af mine veninder har glutenallergi, og det tog jeg selvfølgelig som en opfordring til at bage en glutenfri kage til hende.

 

Prøv også min opskrift på brownie uden sukker - TRYK HER

 

I stedet for mel har jeg brugt kartoffelmos og mandler til at få dejen til at hænge sammen. Et ordentligt skvæt friskpresset appelsinsaft gør kagen saftig og syrlig, og sammen med et godt lag chokolade på toppen blev det til små, lækre kager.

 

Min veninde var begejstret og satte to kager til livs. Håber, du bliver lige så glad for de glutenfrie lækkerbiskener.

 

 

8-10 stk.

 

Arbejdstid: 40 min.

Bagetid: ca. 25 min.

 

200 g kogte kartofler

100 g mandler

1 appelsin (øko)

3 æg (delt i hvider og blommer)

Annonce

175 g rørsukker

75 g smør

1 tsk. bagepulver

100 g mørk chokolade

Pynt:

appelsinskal (øko) 

 

1. Skræl kartoflerne, skær dem i mindre stykker, og kog dem møre i ca. 15 min. Mos kartoflerne.

 

2. Blend mandlerne til fint mel, riv appelsinskallen fint, og pres saften af frugten.

 

3. Pisk æggeblommer luftigt med sukker og smør.

 

4. Rør forsigtigt kartoffelmos, æggemasse, mandelmel, bagepulver og appelsinskal sammen. Rør appelsinsaft i dejen lidt ad gangen.

 

5. Pisk æggehviderne hvide og luftige, og vend dem forsigtigt i dejen med en dejskraber.

 

6. Hæld mazarinmassen i 8-10 små portionsforme, eller beklæd en springform (ca. 24 cm i diameter) med bagepapir, og hæld massen heri.

 

7. Bag de små mazariner i 20-25 min. Bager du én stor mazarinkage, skal den have ca. 40 min.

 Afkøl på en bagerist.

 

8. Hak chokoladen, og smelt den over vandbad. Pensl den på kagerne, og pynt med fintrevet appelsinskal.

 

Tekst: Runa Pihlmann
Foto: Runa Pihlmann
Publiceret: 11-01-2016