Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Smuk salat med quinoa og granatæble

Runas madblog
Jeg spiser med øjnene, og derfor holder jeg særligt meget af denne salat.

For at få salaten til at udgøre et helt frokostmåltid, kommer jeg quinoa i. Quinoa er et lille frø med masser af proteiner, fibre og næring, og fås efterhånden i langt de fleste supermarkeder. Det har en mild smag, mætter godt og er let at tilberede, så fordelene er mange.

De hindbærrøde kerner fra granatæblet er smukke at se på og knasende at tygge på, og med dem i salaten er det ikke spor kedeligt at spise sundt. Dressingen er prikken over det berømte i, da den trænger ind i quinoaen og får salaten til at smage frisk og fyldig i munden. Det er derfor en god idé at lade salaten trække lidt inden servering.

Hvis du savner kød, kan du servere salaten til et stykke kylling, så burde der være nok til 6 personer med denne opskrift.

Annonce

 

4 personer

Arbejdstid: 20 min.

Kogetid: 20 min.

 

2 dl quinoa

1 bundt asparges

1 pakke bøffelmozzarella (ca. 150 g, eller feta)

1 granatæble

2 dl edamamebønner (fra frost, optøede)

Dressing:

½ citron

2 spsk. olivenolie

1 spsk. balsamicoeddike

salt og peber

Drys:

sesamfrø

Tilbehør:

evt. brød

 

1. Kog 2 dl quinoa efter posens anvisninger. Lad quinoaen køle helt af.

 

2. Bræk den nederste, træede del af aspargesene. Skær aspargesene i 3 cm lange stykker, kom dem i en skål og overhæld dem med kogende vand. Lad dem stå i 1 minuts tid, hæld vandet fra, og hæld koldt vand på.

 

3. Bræk mozzarellaen i mindre stykker.

 

4. Skær granatæblet over på midten, og bank kernerne ud i en skål med en stor grydeske. Fjern de hvide hinder.

 

5. Tø edamamebønnerne op.

 

Dressing:

6. Bland saften fra ½ citron med olie, eddike, salt og peber.

 

7. Bland alle ingredienserne til salaten, hæld dressingen over, og bland godt. Lad evt. salaten  trække 1 times tid i køleskabet inden servering.

 

8. Drys med sesamfrø (evt. sorte) ved servering og giv evt. brød til.

 

 

 

Foto: Runa Pihlmann
Illustreret af: Runa Pihlmann
Publiceret: 10-03-2014