Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Snoede kanelsnegle

Runas madblog
Vinterferie og er for mig lig med indendørs hygge med uldsokker, stearinlys og masser af kanelsnegle.

I år triller vi en tur over i vores lille hytte i Sverige for at holde vinterferie. Her hersker en særlig ro med naturen uden for vinduet og knitrende ild i brændeovnen. Det eneste, der mangler, er duften af nybagte kanelsnegle.

Svenskerne har nærmest patent på lækre ”kanelbullar”, som de vrider i sindrige snoninger. Jeg håber, du forstår min forklaring på, hvordan du laver snoningerne. Ellers kan du blot lave helt almindelige kanelsnegle – det ændrer jo ikke på smagen.

Disse kanelsnegle er lette og luftige med masser af fyld. For at undgå, at fyldet flyder ud under bagningen, sætter jeg sneglene i en papirform.

 

Ca. 50 stk.

Arbejdstid: 50 min.

Hævetid: 2 timer

Bagetid: 10 min.

 

50 papirforme

Annonce

Dej:

200 g smør

6 dl sødmælk

1 pk. gær

1½ dl rørsukker

1 tsk. kardemomme

ca. 1 kg mel

Remonce:

150 g smør

100 g rørsukker

1½ spsk. kanel

1½ tsk. kardemomme

Til pensling:

1 æg

Drys:

perlesukker

 

1. Smelt smørret i en gryde, og hæld mælken i. Opløs gæren i den lune blanding. Hæld blandingen i en skål, og tilsæt sukker, kardemomme og mel lidt ad gangen (hold evt. lidt tilbage). Ælt dejen godt, og sæt den til hævning i 1 time et lunt sted med et viskestykke over.

 

2. Bland imens ingredienserne til remoncen.


3. Del dejen i 2, og rul hver portion ud til en firkant på ca. 40 x 50 cm.

 

4. Smør halvdelen af remoncen på halvdelen af den udrullede dej (på den lange led).

 

5. Fold dejen sammen én gang på den lange led, så dejen måler ca. 20 x 50 cm.

 

6. Skær dejen ud i ca. 25 strimler, sno hver strimmel lidt, læg strimlen dobbelt, vikl den 2 gange omkring din ene hånds pege- og langefinger, og træk den enden af dejstrimlen igennem de to snoninger.


7. Sæt kanelsneglen med snoningerne opad i en papirform på en bageplade med bagepapir .

 

8. Gentag med den anden portion dej.

 

9. Lad sneglene hæve lunt og tildækket til dobbelt størrelse i 1 time.

 

10. Pensl med sammenpisket æg, og drys med perlesukker.

 

11. Bag sneglene ved 225 grader i ca. 10 min.

Sneglene smager bedst lune og nybagte, men kan sagtens fryses.

 

Tip: Du kan også lave helt enkle kanelsnegle ved at rulle dejen med remonce sammen til en roulade, og skære hver roulade til 25 snegle.

 

Tekst: Runa Pihlmann
Foto: Runa Pihlmann
Publiceret: 10-02-2014

Relaterede artikler

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!