Annonce

Få spændende, glade og hyggelige artikler samt nemme og lækre madopskrifter til både hverdag og fest. Du får også spændende og unikke tilbud. Sendes fredag og søndag.

Bliv abonnent på Hjemmet

Få 26 numre af Hjemmet + 2 Rosendahl fade

Køb allerede i dag »

Flipp – alle dine favoritmagasiner

Prøv 1. måned gratis

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Snoet pestobrød

Runas madblog
Bag et lækkert madbrød med basilikumpesto og bøffelmozzarella og sno det, så det tager sig ekstra flot ud på bordet. Brødet er perfekt til f.eks. en tomatsuppe eller frokostsalat.

Jeg elsker brød – og helst lunt og nybagt. Desværre har jeg en del flade hjemmebagte brød i bagagen, så jeg har en anelse berøringsangst overfor brødbagning. Heldigvis bliver jeg klogere for hvert brød, jeg bager, og med ordentlige råvarer kan det – næsten – ikke gå galt.

 

Prøv også opskriften på min snoede kanelkrans - TRYK HER

 

Prøv også min opskrift på basilikumpesto - TRYK HER

 

Hvis du kan opsnuse hvedemel af manitoba-typen, er du godt på vej til et vellykket brød. Melet indeholder masser af proteiner og har en genial hæveevne, så du minimerer risikoen for et fladt og stenhårdt brød. En lille smule sukker i væsken gør også underværker i dén sammenhæng.

Rigtig god bagelyst!

Annonce

 

1 stk., 10 personer

Arbejdstid: 30 min.

Bagetid: 20 min.

 

Dej:

2 dl letmælk

25 g gær

1½ tsk. salt

1 tsk. sukker

2 spsk. olie

250 g hvedemel (evt. manitobamel) 

50 g grahamsmel (eller hvid hvede)

Fyld:

5 spsk. basilikumpesto (evt. hjemmelavet)

125 g bøffelmozzarellaost (1 pose) 

 

Dej:

1. Lun mælken, rør gæren ud heri, og tilsæt salt, sukker og olie. Tilsæt de to meltyper lidt ad gangen, og ælt dejen blank og smidig.

 

2. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i 1 time.

 

3. Rul dejen ud på et meldrysset bord til en aflang firkant på ca. 60 x 30 cm. Smør pesto på dejen, og riv bøffelmozzarellaosten over.

 

4. Rul dejen sammen til en roulade på den lange led. Skær et snit ned gennem rouladen på langs på nær de første par centimeter. Sno de 2 lange dejstykker, og lad snoningerne vende opad.

 

5. Læg brødet på en bageplade med bagepapir, og lad det hæve tildækket på et lunt sted i 1 time.

 

6. Sæt brødet i ovnen ved 250 grader, skru ned til 200 grader, og bag brødet i ca. 20 min., til det er gyldent og sprødt.

 

Tekst: Runa Pihlmann
Foto: Runa Pihlmann
Publiceret: 18-01-2016