Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Koldskål

Runas madblog
Forleden kom min veninde forbi med en lille pose fyldt med det smukkeste bordeauxfarvede støv. Ved nærmere undersøgelse viste det sig at være brombærstøv!

Og hvad bruger man så lige den slags til? Tja, det pynter i hvert fald på både flødeskum og hjemmelavede chokolader, men nu hvor det er højsommer, måtte jeg simpelthen afprøve støvet i den danske sommerdessert nr. 1: koldskål. Resultatet blev faktisk både smukt og lækkert med den lidt syrlige smag af brombær!

 

Eneste ulempe ved brombærstøv er, at man ikke lige kan købe det hos sin lokale købmand nede på hjørnet. Man skal altså en tur forbi en specialforretning eller bestille det via nettet. Men er du vild med at pynte kager eller desserter, er det besværet værd. Og det er da lidt blæret at have brombærstøv stående på krydderihylden!

 

Bærstøv fås i øvrigt også i varianter som hindbærstøv og blåbærstøv.

Annonce

 

Koldskål med brombærstøv

4 personer

 

½ vaniljestang

4 spsk. rørsukker

2 pasteuriserede æggeblommer

½ liter kærnemælk

½ liter yoghurt naturel

citronsaft

Tilbehør:

kammerjunkere

evt. lidt brombærstøv

 

1. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og bland dem med sukkeret.

 

2. Pisk æggeblommer og vaniljesukker skummende og tilsæt kærnemælk og yoghurt naturel. Smag til med citronsaft og lad evt. koldskålen trække i køleskabet.

 

3. Servér koldskålen med kammerjunkere og evt. et drys brombærstøv.

 

 

 

Tekst: Runa Pihlmann
Foto: Runa Pihlmann
Publiceret: 24-06-2013

Relaterede artikler

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!