Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Sørøverskib af vandbakkelse

Runas madblog
Min søn er besat af sørøvere og skattekister, så til hans 3-års fødselsdag forvandlede jeg kagemanden til et sørøverskib

Ingen fødselsdag uden kage! Jeg er vokset op med en kagekone af vandbakkelse fyldt med glasur, slik, flag og lys – og kun bagepladens størrelse afgjorde, hvor stor hun kunne blive. Var vi mange gæster, lavede min mor overkroppen på én bageplade og kjole og ben på en anden. Det så imponerende ud, når den store kagekone med lakridssnøre-krøller fyldte en god del af fødselsdagsbordet.

 

Prøv også min opskrift på en festlig key lime-tærte.

 

Nu er det min tur til at holde fødselsdag for min søn, og jeg bringer selvfølgelig traditionen med vandbakkelse videre, selv om jeg er omgivet af lagkage og boller-traditionen i København.

 

Vandbakkelse kan vel nærmest sammenlignes med trylledej for voksne – dog i en noget mere luftig og spiselig version. I hvert fald kan dejen formes til lidt af hvert, og da min søn ustandseligt plaprer løs om sørøvere, var det oplagt at lave et sørøverskib i vandbakkelse.

Annonce

 

Resultatet blev ret fint, og jeg scorede en del points på mor-kontoen, da lysene blev tændt, og lakridskanonerne havnede på mindstemandens tallerken.

 

 

Ca. 8 personer

Arbejdstid: ca. 45 min.

Bagetid: 20-30 min.

 

60 g smør

2 dl vand

1 knsp. salt

1 knsp. sukker

2 dl mel

3 æg

Pynt:

glasur (evt. blandet med sort frugtfarve) 

slik, flag og lys

 

1. Tænd ovnen på 200 grader.

 

2. Smelt smør og vand i en gryde sammen med salt og sukker. Tilsæt melet på én gang og rør godt, til dejen er blank og slipper ske og gryde.

 

3. Hæld dejen i en skål, og lad den afkøle i 5 min.

 

4. Pisk æggene let sammen – ét ad gangen – og pisk dem i dejen lidt efter lidt. Pisk godt mellem hvert æg. Dejen skal være fast og ikke flydende.

 

5. Sæt dejen på en bageplade med bagepapir – brug 2 spiseskeer, eller hæld dejen i en sprøjtepose med rund tylle. Form f.eks. dejen til et sørøverskib eller en kagemand/kagekone.

 

6. Sæt sørøverskibet i ovnen i 20-30 min. på midterste ribbe. Kagen er færdig, når den er fast og gylden. Åbn ikke ovnen de første 15 min., da vandbakkelsen kan falde sammen.

 

7. Lad kagen afkøle helt på en rist.

 

8. Pynt den kolde kage som et sørøverskib med glasur (evt. blandet med sort frugtfarve), slik, flag og lys forbundet med lakridssnører – brug fantasien!

Tekst: Runa Pihlmann
Foto: Runa Pihlmann
Publiceret: 26-01-2015

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!