Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Spicy rødbededeller

Runas madblog
En rest kogte ris fik nyt liv i disse sprøde, smukke og saftige rødbededeller.

Forleden var jeg kommet til at koge alt for mange ris, og da jeg hader at smide mad ud, måtte jeg være lidt kreativ. Humøret var til varm mad, så en rissalat var udelukket. I stedet endte det med disse krydrede rødbededeller, der har fået et skud karrypasta, som gør dem virkeligt lækre og fulde af smag.

Når jeg laver mad uden kød, er jeg ekstra opmærksom på at bruge en masse krydderier, for der er altså ikke noget ved at sætte tænderne i en omgang vegetarmad, der blot smager af salt og peber.

Sådan er det ikke med disse deller! Og selv min kødelskende mand var begejstret og spiste hele 6 styk af de kulørte deller. Så det er bestemt ikke sidste gang, jeg fylder panden med ”rødbedefars”.

 

 

Annonce

4 personer, ca. 20 stk.

Arbejdstid: 25 min.

Stegetid: 15 min.

 

200 g rødbede

150 g gulerod

1 løg

1 fed hvidløg

2 æg

1 ½ tsk. rød karrypasta

3 dl kogte ris

4 spsk. sesamfrø (evt. sorte) 

1½ dl havregryn

½ dl groft speltmel

salt og peber

2 spsk. olie (til stegning)

Tilbehør: blandet salat og citrondressing

 

1. Riv rødbede, gulerod, løg og hvidløg på den grove side af et rivejern.

 

2. Kom det hele i en stor skål sammen med æg, karrypasta, kogte ris, sesamfrø, havregryn, speltmel, salt og peber. Bland godt.

 

3. Sæt ”farsen” i køleskabet i en ½ time.

 

4. Varm en pande godt op med olie, form farsen til ca. 20 frikadeller, og steg dem i ca. 7 min. på hver side ved god varme. Servér rødbededellerne sammen med en blandet salat og citrondressing.

 

Tip: I stedet for gulerod, kan du bruge squash.

Tekst: Runa Pihlmann
Foto: Runa Pihlmann
Publiceret: 17-02-2014

Relaterede artikler

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!