Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Spiselig dørkrans

Runas madblog
Byd gæster velkommen med en spiselig krans på fordøren. Jeg har proppet ekstra mange krydderier i dejen, så den dufter af jul i hele opgangen.

Det er tid til at pynte op til jul, og i stedet for at hænge min gamle sprælle-engel på fordøren, har jeg i år besluttet mig for at prøve noget nyt. Jeg kan desværre ikke binde en fin julekrans af gran og kviste, men hvorfor ikke prøve en julekrans af kage?

 

Prøv også min opskrift på små peberkagehuse - TRYK HER

 

Dejen er en rimelig simpel småkagedej, som jeg har givet et ordentligt skud af julens krydderier. Målet er nemlig, at den skal dufte og emme af julestemning, så hele vores opgang kommer i julehumør, når de passerer vores dør.

Mens de nybagte stjerner lå og kølede af, hentede jeg min søn i børnehaven. Han udbrød straks: Mor, du dufter af peberkager! Så var mit mål nået.

Lav ikke kransen for stor, da den så bliver ustabil. Der bliver en lille portion stjerner til overs, men de luner godt i kagedåsen.

Annonce

 

 

Arbejdstid: 1 time (afhængig af fingerfærdighed)

Bagetid: 8-10 min.

 

200 g hvedemel

100 g smør (blødt) 

50 g flormelis

25 g vaniljesukker

1 tsk. stødt kanel

1 tsk. stødt nelliker

½ tsk. stødt ingefær

½ tsk. stødt kardemomme

2 æggeblommer

Glasur:

½ æggehvide (evt. pasteuriseret) 

1½ dl flormelis

¼ tsk. citronsaft

Pynt:

2 tsk. pistacienødder (usaltede) 

guldstøv

 

1. Bland mel, smør, flormelis, vaniljesukker og krydderier i en skål. Saml dejen med æggeblommerne, og sæt den på køl i 1 times tid.

 

2. Rul dejen ud til 2 mm’s tykkelse mellem 2 stykker bagepapir drysset med lidt mel. Udstik dejen i stjerner (gerne i flere forskellige størrelser) med udstikkerforme.

 

3. Læg stjernerne på bageplader med bagepapir, og bag dem gyldne i ovnen i 8-10 min. ved 175 grader. De mindste stjerner skal bage lidt kortere tid end de store. Lad småkagerne køle helt af på en bagerist.

 

Glasur:

4. Bland æggehvide med flormelis og citronsaft og pisk i min. 5 min. med en håndmixer, til glasuren bliver hvid og sej. Pynt stjernerne med glasur og drys hakkede pistacienødder og guldstøv på de mindste. ”Lim”stjernerne sammen til en krans med en ordentlig klat glasur – de store stjerner nederst og de mindste øverst. Lad kransen tørre helt, inden du hænger den op.

 

Tip: Du kan gøre kransen mere stabil ved at klistre den fast på et tykt stykke karton med glasur.

Tekst: Runa Pihlmann
Foto: Runa Pihlmann
Publiceret: 30-11-2015

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!