Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Spøgelseskager

Runas madblog
Bag en hær af uhyggeligt gode spøgelseskager med citronskal, mandler og vanilje – og du er klar til Halloween.

Det er tid til at lufte skeletterne i skabet og finde heksehatten og græskarhovederne frem. For Halloween venter forude, og det er efterhånden svært at undgå højtiden.

 

Prøv også min opskrift på krydret græskarsuppe - TRYK HER

 

For min søn på 4 år er det en fest, der skal fejres, og der kan simpelthen ikke proppes nok uhygge ind i vores lejlighed – især af den spiselige slags.

 

Da han samtidig har fødselsdag i denne måned, var det oplagt at lave en børnevenlig kage, som han kunne få med i børnehaven. Det blev til disse spøgelser, som vakte store begejstring på Alfestuen, hvor der først blev leget med dem, og siden forsvandt de ned i de små, glubske maver.

 

I øjeblikket er det ikke så svært at opstøve en spøgelsesudstikker, men det kan sagtens lade sig gøre at skære dem ud efter fantasien.

Annonce

Hav en uhyggelig og velsmagende Halloween!!

 

20-30 stk. (afhængig af størrelse)

Arbejdstid: ca. 1 time

Bagetid: 10-12 min.

 

½ vaniljestang

200 g rørsukker

200 g smør (blødt) 

1 æg

1 citron (øko)

50 g mandler

350 g hvedemel

Glasur:

1 æggehvide (evt. pasteuriseret)

3 dl flormelis

½ tsk. citronsaft

sort frugtfarve

 

1. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud med en skarp kniv, og bland dem med lidt af sukkeret. Kom det i en skål sammen med resten af sukkeret, smør og æg.

 

2. Riv citronskallen fint, og blend mandlerne til fint mel. Kom citronskal og mandelmel i blandingen, og rør til sidst melet i lidt ad gangen. Bland til ensartet konsistens, dæk skålen med film, og sæt den i køleskabet i 1 times tid.

 

3. Rul dejen ud i ca. 2 mm’s tykkelse på et meldrysset bord. Udstik eller skær spøgelser ud af dejen, og læg dem på en bageplade med bagepapir.

 

4. Bag spøgelserne ved 180 grader i 10-12 min., til de er lidt gyldne i kanten. Lad spøgelserne afkøle.

 

Glasur:

5. Pisk æggehviden stiv med en elpisker. Sigt flormelis i, og tilsæt citronsaft. Pisk i mindst 5 min., til glasuren er tyk og blank.

 

6. Kom det meste af glasuren i et kræmmerhus eller en frysepose. Klip et lille hul, og pynt spøgelserne med glasur.

 

7. Bland det sidste af glasuren med sort frugtfarve, og sæt øjne og mund på spøgelserne. Lad glasuren stivne, inden du lægger spøgelserne i kagedåser.

Tekst: Runa Pihlmann
Foto: Runa Pihlmann
Publiceret: 26-10-2015