Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Sunde bananbrød med blåbær

Runas madblog
Jeg har været på blåbærjagt og brugt nogle af de skønne, blå bær på disse sunde bananbrød.

Jeg elsker at trække i gummistøvlerne og cykle hen til min hemmelige ”blåbær-mark”.  Den ligger i Sverige få kilometer fra vores lille hytte. Her er store, flotte blåbær, så langt øjet rækker. Og på blot én busk kan jeg snildt plukke flere håndfulde af de sunde og lækre blåbær.
Når alle tupperwarebøtterne er fyldt, sætter jeg dem i cykelkurven og cykler hjem med min fangst. Bærrene bruger jeg bl.a. til smoothies, is, i tærter og muffins. Og dem, jeg ikke når at få brugt, ryger i fryseren.
Nogle af blåbærrene har jeg brugt som pynt på disse små bananbrød. Du kan også vælge at blande dem i dejen, men så er det svært at undgå et halvblåt brød, og det kan altså godt se lidt sjusket ud. Men smagen er selvfølgelig den samme.
Brødene indeholder ingen sukker og er geniale som et lille mellemmåltid, til morgenmad eller i picnickurven. Min søn er overbevist om, at han spiser kage, når jeg sætter bananbrødene på bordet, så han får – til sin store overraskelse – lov at spise to.

Annonce

Ca. 12 stk.
Arbejdstid: 30 min.
Bagetid:
15 min.

65 g speltmel
(eller grahamsmel)
50 g hvedemel
25 g havregryn
½ vaniljestang
1 tsk. bagepulver
1 tsk. natron
1 nip salt
1 æg
1 spsk. rapsolie
1 spsk. skyr
(eller yoghurt naturel)
2 modne bananer
Pynt:
100 g blåbær

 

1. Bland speltmel, hvedemel, havregryn, kornene fra vaniljestangen, bagepulver, natron og salt sammen i en skål.

2. Pisk æg og olie godt sammen, og tilsæt skyr.

3. Blend bananerne med en stavblender til ensartet masse, og bland med æggemassen.

4. Vend melblandingen med æggemassen med en dejskraber til ensartet konsistens.

5. Fyld dejen i papirforme eller små, smurte muffinforme. Pynt med friske blåbær, som du trykker lidt ned i dejen.

6. Bag bananbrødene i ca. 15 min. ved 175 grader. Tjek med en tandstikker, om de er gennembagt. Afkøl dem på en rist.

Prøv også min opskrift på sunde bananmuffins TRYK HER

 

Tekst: Runa Pihlmann
Foto: Runa Pihlmann
Publiceret: 15-09-2014

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!