Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Sunde julekugler

Runas madblog
Lav din egen julekonfekt, og spis den med god samvittighed. Disse julekugler indeholder nul sukker, men masser af smag.

I november og december er det ikke ligefrem sunde sager, der fylder mest hjemme hos os. For når det første juleguf frister på butikkernes hylder, er jeg meget nem at lokke.

 

Prøv også min opskrift på sunde bananmuffins

 

Så i et forsøg på at gumle på lidt sundere juleguf, lavde jeg disse julekugler, der er en skøn afveksling fra den sukkersøde julestads. Og de smager intet mindre end fantastisk! Min søn på tre år guffer dem i sig med største fornøjelse, så de må siges at være godkendt af en ellers kræsen sukkergris.

Det skal dog siges, at dadler selvfølgelig indeholder frugtsukker, men selv min svigermor med sukkersyge kan spise nogle stykker, uden at blodsukkeret går amok. Og det er altså rart at kunne forkæle hende med noget lækkert, som vi andre også kan nyde.

Annonce

 

Ca. 40 stk.

Arbejdstid: ca. 45 min.

Køletid: 1 times tid (eller natten over)

 

400 g dadler (uden sten)

1½ dl kakaopulver (uden sukker)

1½ dl kokosolie (fås i velassorterede supermarkeder og helsekostbutikker)

evt. lidt vand

Drys: kakaopulver, hindbærstøv, lakridspulver

 

1. Kom dadlerne i en blender og kør til ensartet konsistens. Tilsæt kakaopulver og derefter kokosolie (den skal være flydende) til passende konsistens. Tilsæt evt. lidt vand, hvis massen er for tør.

 

2. Form massen til ca. 40 små kugler, læg dem på et skærebræt, og lad dem køle af i køleskabet i et kvarters tid.

 

3. Tril kuglerne i henholdsvis kakaopulver, hindbærstøv og lakridspulver – brug en teske til at trille dem rundt i drysset. Lad dem køle af i køleskabet i en halv times tid eller til næste dag. Opbevar julekuglerne i en dåse i køleskabet med madpapir mellem kuglerne, så de ikke klistrer sammen. De kan holde sig i ca. 5 dage.

 

Tip: Du kan også trille kuglerne i f.eks. kokosmel eller andet bærstøv.

 

Prøv også min opskrift på hjemmelavet marcipan TRYK HER

Tekst: Runa Pihlmann
Foto: Runa Pihlmann
Publiceret: 01-12-2014

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!