Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Sur, sur, surdej

Runas madblog
Jeg har som regel en boblende surdej stående på køkkenbordet, og jeg elsker simpelthen at stikke næsen ned under klædet og indånde den syrlige duft af øl. Ja, faktisk føler jeg en snert af lykke, hver gang jeg fodrer min surdej og rører i den grødede masse.

Lad det være sagt med det samme: rugbrød bagt på surdej er ikke noget, man laver på en eftermiddag. Min version tager fire dage, men den er værd at vente på.

 

Da flere har efterspurgt opskrifter på mine køkkensysler, vil jeg fremover supplere min blog med opskrifter. Det gælder også dette rugbrød.

  1. dag: Bland 2 ½ dl vand med 2 ½ dl mel (halvt rugmel og halvt hvedemel). Lad det stå et døgn i stuetemperatur.
  2. dag: Bland 1 dl vand og 1 dl rugmel i surdejen. Lad det stå et døgn i stuetemperatur.
  3. dag: Bland 1 dl vand og 1 dl rugmel i surdejen. Lad det stå et døgn i stuetemperatur.
  4. dag: Bland 2 ½ dl surdej med ½ liter vand, 250 g rugkerner, 250 g rugmel, 50 g hørfrø, 50 g solsikkekerner, 50 g havregryn, evt. 1 fintrevet gulerod, 35 g maltsirup (købes i helsekostforretninger), 20 g groft salt, 2 g økologisk gær. Græskarkerner til drys.
Annonce

Rør alle ingredienserne sammen i fem minutter og fyld dejen i en smurt form. Lad dejen hæve i ca. 8 timer.

 

Bag brødet ved 160 grader i 1 ½ time. Tag brødet ud af formen og bag det i yderligere 30 minutter på en rist i ovnen.

 

Hvis jeg ikke lige har de nævnte frø og kerner, tager jeg, hvad jeg har, f.eks. en femkorns-blanding. Det gør bestemt ikke brødet dårligere.

 

Tekst: Runa Pihlmann
Foto: Runa Pihlmann
Publiceret: 23-03-2013

Relaterede artikler

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!