Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Svamperisotto med gremolata

Runas madblog
For en del år siden smagte jeg risotto for første gang. Det var ikke en specielt god oplevelse, da det føltes som klæbrigt tapetklister på tungen med en intetsigende smag.

Egentlig havde jeg lovet mig selv aldrig at sætte en tallerken risotto til livs igen. Men der må jo være noget ved den ret, siden den er så populær i sit italienske hjemland. Så jeg valgte at tage kampen op mod tapetklistret og endte med denne – synes jeg – ret vellykkede svamperisotto.

Den smager rent faktisk af noget, og med det grønne, syrlige drys på toppen (gremolata) får man både tilfredsstillet maven og øjnene.

 

4 personer

1 spsk. olie

1 løg

3 dl risottoris (arborio-ris) 

1½ dl hvidvin

400 g svampe

8 dl grønsagsfond

75 g parmesan

1 spsk. smør

salt og peber

Gremolata:

1 bundt bredbladet persille (4 dl) 

1 citron

1 fed hvidløg

 

Gremolata:

1. Hak persillen fint. Riv skallen af citronen fint. Hak hvidløget fint. Bland persille, citronskal og hvidløg og kom det i en lille skål.

Annonce

 

Risotto:

2. Varm en pande op med olie, og steg det finthakkede løg i et par min. Det må ikke tage farve. Tilsæt risene og rør godt rundt i et par min. Tilsæt hvidvin og lad det koge ind. Tilsæt 100 g finthakkede svampe og rør godt rundt. Tilsæt 2 dl fond og lad risene opsuge væsken under omrøring. Tilsæt resten af fonden lidt ad gangen, så risene langsomt opsuger væsken. Det tager ca. 15 min.

 

3. Skær imens 300 g svampe i skiver og steg dem på en pande i smør i ca. 5 min. Krydr med salt og peber. Kom dem i en skål.

 

4. Tag gryden af varmen og tilsæt revet parmesan, salt og peber. Hold igen med saltet, da parmesanen også bidrager med salt.

 

5. Servér risotto med svampeskiver og drys med gremolata.

 

Tekst: Runa Pihlmann
Foto: Runa Pihlmann
Publiceret: 03-02-2014

Runas madblog

Runa Pihlmann, journalist og madredaktør på Hjemmet, gift med Tom og mor til en lille søn. Vild med at bage og kokkerere i køkkenet.

Hjemmets Markedsplads

Har du også en masse gamle ting du ikke bruger? Glemte sager, der bare står og samler støv på loftet? Så er Hjemmets nye Markedsplads lige noget for dig...
Klik dig ind og se alle de fine ting og sager her