Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Tarteletter med kylling, asparges og edamamebønner

Runas madblog
Ægte mormormad i moderne udgave! Her har jeg skruet lidt ned for mængden af kød og i stedet tilsat en god portion grønne asparges og sprøde edamamebønner

Tarteletter var det store tilløbsstykke for os børnebørn, når vi mødtes hos min salige mormor. Ja, vi havde endda konkurrencer om, hvem der kunne spise flest af hendes formidable tarteletter. Det endte altid med, at min fætter vandt, og at vi alle sammen lå rundt omkring i stuen og slog mave efter ædegildet.

Min mormors tarteletter var de samme år ud og år ind: kylling med asparges,  grønærter og gulerødder. Og ve den, der blot overvejede at ændre på det!

Så nu forsøger jeg at skabe samme tartelet-tradition herhjemme. Nemlig med disse tarteletter med revet kylling, asparges og edamamebønner. Jeg elsker blandingen af den sprøde skal og det cremede fyld med grøntsager, der stadig har bid. Uhm!

Annonce

 

 

4 personer

Arbejdstid: 30 min.

Stege-/kogetid: 15 min.

Fyldet er fryseegnet

 

8 tarteletter

250 g kyllingefileter

½ spsk. salt

Krydderurtebundt:

f.eks. timian, persille og laurbærblad

1½ spsk. flydende hønsebouillon (eller grøntsagsbouillon)

1 bundt grønne asparges (300 g) 

1 dl edamamebønner (fra frost, optøede) 

25 g smør

3 forårsløg

1 dl fløde (9%) 

1 spsk. majsstivelse (Maizena) 

1 spsk. citronsaft

salt og peber

Drys: dildduske eller persille

 

1. Kog kyllingefileterne i ½ l vand med salt, krydderurtebundt og bouillon i ca. 20 min., til kødet er helt mørt.

 

2. Si bouillonen over i en skål, og kassér krydderurtebundtet.

 

3. Riv kyllingekødet fra hinanden med 2 gafler.

 

4. Vask aspargesene, bræk den nederste, træede ende af, og skær aspargeserne i små stykker.

 

5. Smelt smørret i en gryde, kom fintsnittede forårsløg i, og steg kort, uden at løgene tager farve. Tilsæt 3 dl af bouillonen (kogevandet fra kyllingekødet), og giv det et opkog.

 

5. Bland fløde med majsstivelse, og kom det i gryden. Lad det koge i et par min. til sovsen bliver tyk og cremet. Tilsæt aspargesstykker, kyllingekød og edamamebønner, og varm det hele godt igennem. Tilsæt evt. mere bouillon, hvis sovsen er for tyk. Smag til med salt, peber og citronsaft.

 

6. Fordél fyldet i tarteletterne, og pynt med dildduske eller hakket persille. Servér straks.

 

Tekst: Runa Pihlmann
Foto: Runa Pihlmann
Publiceret: 05-05-2014

Relaterede artikler

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!