Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Trøfler med hvid chokolade og lemoncurd

Runas madblog
Brigadeiros er navnet på de små brasilianske trøfler, der kan laves i et utal af varianter. I min version får den fede karamelsmag syrligt modspil af lemoncurd og frysetørrede hindbær.

Jeg er stor fan af kondenseret mælk, som jeg bl.a. andet bruger i kiksekage, bountybarer og andre lækkerier. Denne gang har jeg forvandlet den søde mælk til bløde trøfler, kaldet brigadeiros, der er en slags trøfler eller bløde karameller kendt fra Brasilien.

 

Prøv også min opskrift på guldkarameller - TRYK HER

 

Efterhånden er det til at få fat på den kondenserede mælk i de fleste større supermarkeder, så det er bare om at komme i gang.

Det er let at lave brigadeiros, så tag endelig ungerne med i køkkenet. Den eneste udfordring er at undgå, at massen brænder på. Så husk at røre hele tiden, og skru ikke for højt op for varmen.

Ønsker du brigadeiros i en mørk chokoladeversion, kan du skifte den hvide chokolade ud med mørk og droppe lemoncurden. Tilsæt evt. et skvæt appelsinsaft for at friske smagen op.

Annonce

 

 

Ca. 25 stk.

Arbejdstid: 45 min.

Køletid: 2 timer

 

1 spsk. smør

1 ds kondenseret mælk (4 dl) 

75 g hvid chokolade

½ dl lemoncurd

Drys:

frysetørrede hindbær

 

1. Smelt smørret i en gryde, og tilsæt kondenseret mælk.

 

2. Bræk chokoladen i mindre stykker, og kom dem i gryden sammen med lemoncurd. Varm forsigtigt blandingen op under konstant omrøring (brug evt. en træspatel, så du har kontakt med hele grydens bund), til massen tykner, og der kommer store, seje bobler. Det tager 10-15 min. Pas på, at massen ikke brænder på.

 

3. Hæld massen i en flad form foret med bagepapir, og sæt den i køleskabet i et par timer.

 

4. Form massen til ca. 25 trøfler på størrelse med en valnød. Du kan bruge en ske, eller smøre hænderne med lidt smør og forme trøflerne med hænderne.

 

5. Tril trøflerne i frysetørrede hindbær, og sæt dem på køl til servering.

Tip: Sæt evt. trøflerne i små papirforme, hvis det skal være ekstra festligt. 

 

 

Tekst: Runa Pihlmann
Foto: Runa Pihlmann
Publiceret: 19-10-2015