Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Tyrkiske sesamkranse – simit

Runas madblog
Er du vild med bagels, vil du elske disse sesamkranse med sej krumme og sprødt ydre.

I den regnvåde sommer flygtede vi en uge til Tyrkiet, hvor solen grillede os fra en skyfri himmel.
Foruden et fantastisk klima kan tyrkerne virkelig noget med både brød og kager. Hver morgen fik vi serveret nogle gyldne brødkranse, der var vendt i en gavmild portion sesamfrø. De er både seje og sødlige og minder lidt om bagels.

 

Prøv også min opskrift på kardemommesnurrer - TRYK HER


Vores vært kaldte kransene for ”sultanbrød” og underholdt med, at de skulle ligne guld for at se ekstra delikate og kostbare ud.
Min version ligner måske mere møllehjul end kranse, så næste gang skal hullet nok være større. Heldigvis fejler smagen ikke spor. Kransene kan snildt spises, som de er, men de smager også skønt med pålæg, tandsmør eller et ordentligt lag nutella.

Annonce

 

10 stk.
Arbejdstid: 45 min.
Bagetid: 25-30 min.
Fryseegnede

 

25 g gær
2 dl vand
½ tsk. sukker
1 dl yoghurt naturel
400 g hvedemel
75 g grahamsmel
½ tsk. salt
50 g smør
Dyppelse:
1 dl vand
1½ spsk. lys sirup
(evt. vindruesirup)
ca. 2 dl sesamfrø

 

1. Opløs gær i vand. Tilsæt sukker, yoghurt, hvedemel, grahamsmel, salt og smeltet smør. Ælt dejen godt.

2. Lad dejen hæve tildækket i 1 time.

3. Del dejen i 10 boller. Rul hver bolle ud til en ca. 50 cm lang pølse. Læg dejen dobbelt, sno den, og form den til en krans. Sørg form, at samlingen holder godt sammen.

4. Bland vand og sirup sammen i en dyb tallerken. Vend ringene heri på begge sider.

5. Kom sesamfrø i dyb tallerken, og vend ringene heri på begge sider.

6. Sæt ringene på en bageplade med bagepapir, og lad dem efterhæve i 1 time.

7. Bag ringene gyldne ved 200 grader i 25-30 min.
 

Tip: Vindruesirup giver den helt rigtige tyrkiske smag til kransene og fås hos etniske købmænd. Alternativt kan du prøve hyldeblomstsirup.

 

Tekst: Runa Pihlmann'
Foto: Runa Pihlmann
Publiceret: 24-08-2015

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!