Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Vafler med fordej

Runas madblog
Tænd vaffeljernet, og prøv disse lækre vafler lavet med fordej, der giver dem ekstra smag. Rigtig gode på en regnvejrsdag eller når lækkersulten melder sig.

Jeg har fået et nyt vaffeljern og ser det som en anledning til at prøve en ny slags vafler. Da jeg er stor fan af at bage brød med enten surdej eller fordej, tænkte jeg, at det vel også kunne gøre noget godt for vafler.

 

Da en surdej tager nogle dage at få i gang, har jeg valgt at lave vafler med fordej, der kan laves aftenen før, de skal bages. En fordej er både hurtig og nem at lave, og så giver den brødet – og i dette tilfælde vaflerne – ekstra god smag.

 

Disse spiser jeg med syltetøj og flormelis (eller en klat vaniljeis), men hvis du skruer lidt ned for sukkermængden og dropper vaniljen, er de også velegnede som madvafler med f.eks. laks, stenbiderrogn, tunsalat eller guacamole og tomater.

Annonce

 

 

Ca. 8 stk.

Arbejdstid: 25 min.

Bagetid: ca. 5 min. (pr. stk.)

 

Fordej:

2½ dl vand

150 g grahamsmel

200 g hvedemel

Øvrigt:

1 vaniljestang

75 g sukker

2 æg

1 tsk. salt

1 tsk. natron

1 tsk. stødt kardemomme

1 citron (økologisk)

50 g smør

smør (til stegning)

Tilbehør:

syltetøj og flormelis

 

Fordej:

1. Rør koldt vand og grahamsmel i dejen til jævn konsistens. Tilsæt hvedemel lidt efter lidt. Sæt fordejen på køl natten over.

 

Øvrigt:

2. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Bland dem med lidt af sukkeret.

 

3. Pisk fordejen sammen med vaniljesukker, resten af sukkeret, æg, salt, natron, kardemomme og fintrevet citronskal. Tilsæt smeltet smør til sidst, og pisk godt, til dejen er glat og uden klumper.

 

4. Varm vaffeljernet godt op, pensl det med smør, og kom ca. 4 spsk. dej på midten af jernet ad gangen. Bag vaflerne i ca. 5 min., til de er gyldne. Servér dem med syltetøj og flormelis.

 

Prøv også mine spinatvafler TRYK HER

 

 

 

Tekst: Runa Pihlmann
Foto: Runa Pihlmann
Publiceret: 13-10-2014

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!