Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Yoghurtis med blåbær og hvid chokolade

Runas madblog
Nem og frisk is, der både er smuk at se på og skøn at spise. Hæld evt. iscremen i ispindeforme og servér hjemmelavede ispinde i sommervarmen.

De første blåbær er kommet frem i skovene, og det er bare om at fylde kurven med de smukke bær. Tidligere har jeg brugt bærrene til marmelade og tærtefyld, men i år er det også blevet til blåbæris. I stedet for en flødeis, har jeg lavet en yoghurtis, da det gør den ekstra frisk og læskende.

 

Prøv også min opskrift på Sunde bananbrød med blåbær TRYK HER

 

Jeg har fået fingre i nogle fine ispindeforme, så isene ligner dem fra iskiosken, men helt almindelige forme kan selvfølgelig sagtens bruges. Blåbær og hvid chokolade er et lækkert match, så når ispindene er helt frosne, får de en lille dukkert i smeltet hvid chokolade.

 

Jeg havde en god portion is til overs, som jeg frøs ned. Og da det jo blot er yoghurt med blåbær, tilbød jeg min treårige søn en kugle til morgenmad – dén dag var jeg hans helt.

Annonce

 

Ca. 0,7 l

Arbejdstid: 35 min.

Frysetid: ca. 25 min. (på ismaskine)

 

250 g blåbær (friske eller frosne)

250 g græsk yoghurt (10%)

1½ spsk. sirup (evt. agavesirup)

1 spsk. citronsaft

Pynt:

Ca. 80 g hvid chokolade

 

1. Skyl blåbærrene, hvis de er friske, og dup dem tørre med køkkenrulle.

 

2. Kom blåbær, yoghurt, sirup og citronsaft i en blender, og kør til ensartet konsistens.

 

3. Hæld blandingen i en ismaskine, og kør i ca. 25 min.

 

4. Hæld isen i ispindeforme, og lad dem fryse ind i et par timer.

 

5. Bræk chokoladen i mindre stykker, og smelt dem over vandbad.

 

6. Dyp ispindene i chokoladen og servér dem straks, eller frys dem ned igen til senere brug.

 

Tip: Har du ikke en ismaskine, kan du hælde iscremen direkte i isforme, og sætte dem i fryseren i ca. 3 timer.

 

Tip: Ispindeforme og ispinde af træ kan købes i bl.a. Panduro Hobby.

Tekst: Runa Pihlmann
Foto: Runa Pihlmann
Publiceret: 15-06-2015

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!