Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Brev til Vibeke: Børnene spreder rygter om deres far

Skriv til Vibeke
Efter en børnefødselsdag i familien blev min mand slemt uvenner med sine to døtre. Nu hører vi via venner, at begge døtre spreder rygter i byen om min mand. De holder også børnebørnene væk fra os. Hvad gør vi? Og kan jeg blande mig?

Jeg mødte min mand for 20 år siden, da han var enkemand og far til to døtre og en søn. Selv har jeg en datter fra et tidligere forhold. Min mand havde på det tidspunkt sin egen virksomhed, og han var og er ganske velhavende. Selv tjente jeg dog også godt og havde et fint job, som jeg var glad for.

 

► LÆS OGSÅ: Jeg er træt af kvinder - der taler grimt om deres eksmænd

 

Igennem årene har jeg været der for alle børnene – både min egen datter, og min mands tre børn. Der er kommet i alt 10 børnebørn til, som min mand og jeg har hjulpet med at passe, især efter at vi stoppede på arbejdsmarkedet for 10 år siden. Vi har kørt de små i vuggestue, børnehave og skole, vi har passet dem, når de var syge eller forældrene skulle ud, og vi haft dem på sommerferie hvert år.

Annonce

 

► LÆS OGSÅ: Må man tale grimt om sine stedbørn?

 

For et halvt år siden blev min mand syg. Det var meget alvorligt, og i forbindelse med sygdommen fik han at vide, at han bl.a. ikke måtte drikke alkohol samt indtage forskellige madvarer. Det skal siges, at min mand aldrig har været alkoholiker, så det var ikke det, der var skyld i hans sygdom. Hans ene datter besøgte ham ikke, mens han var indlagt, og det var han ked af.

 

Kort tid efter, han blev udskrevet, var vi til børnefødselsdag. Her opførte mine to steddøtre sig ikke pænt over for deres far. De bagtalte deres bror – som lige er blevet skilt og ikke var til stede – samt især dennes otteårige datter, som heller ikke var der. Et af de større børnebørn var heller ikke særlig sød ved min mand, men der var ingen, der satte ham på plads – tværtimod.

 

Det var ikke nogen rar aften. Især var min mand meget ked af, at hans døtre havde talt så grimt om deres bror og dennes barn. Det nævnte han for sin datter, da hun ringede senere på ugen, og så var helvede ellers løs. Begge døtre er rasende på deres far nu. Via venner har vi fået at vide, at døtrene spreder rygter i byen om, at min mand er alkoholiker, og at jeg køber sprut til ham. De er også meget sure over noget med deres arv, som de er bange for at blive snydt for.

 

Det hele har resulteret i, at de holder børnebørnene væk også, og dem savner vi jo. Jeg elsker min mand, og jeg kan se, at han er ked af det, men han vil ikke have, at jeg blander mig. Kan du sige mig, hvordan vi kan få kontakt igen? Min mand er heldigvis helt rask nu.

 

Stedmor

Vibekes svar

Jeg synes desværre, at jeg har hørt denne historie før i min tid som brevkassebestyrer her på Hjemmet, i andre, men mindst lige så triste variationer. Historien om forældre, der nærmest går på hænder for deres voksne børn, der så takker ved at opføre sig som forkælede børn.

 

Jeg har måttet forkorte dit brev, men mellem linjerne læser jeg, at du og din mand er stille og rolige mennesker, der kun vil jeres børn det godt og har brugt meget – måske også for meget – tid på at være der for dem og hjælpe dem. For meget tid, tænker jeg, fordi børnenes – især de to døtres – opførsel vidner om, at de aldrig helt er blevet voksne og uafhængige. Hvordan kan de ellers finde på at sprede rygter om, at deres far er alkoholiker? Han har lige været dødssyg, det er da ondt, og det ville være lige så ondt, hvis det passede, men det gør det jo ikke engang.

 

Og arven, din mands penge, jamen, jeg får lyst til at sige til de to granvoksne damer, at de må se at få smidt sut og ble. For hvad vedkommer deres fars penge dem? Har de været med til at tjene dem? Hvis ikke, jamen, så vedkommer hans formue overhovedet ikke dem. At de også holder børnebørnene fra jer og dermed straffer både jer og dem, må da siges at være prikken over i'et.

 

Allerhelst ville jeg råde jer til at holde lidt afstand og lade de to damer komme til jer, når og hvis de har lært at besinde sig. Men du og din mand kan slet ikke trives med den krise, familien befinder sig i, derfor: Lad der lige gå en uges tid eller to, hvor I lader de to damer ligge på is, så de mærker det og fryser.

 

Henvend dig så stille og roligt til en af dem og spørg, om det er muligt, at børnenes morfar kan få lov til at se sine børnebørn. Han er svag, han har lige været syg, han savner dem. Lad være med at gå ind i den ballade, de to allerede har lavet. Sejl udenom, hvis de begynder at skrue op for lyden. Søg en løsning, så er det op til dem, om de vil række hånden frem og opføre sig ordentligt.

Tekst: Vibeke Dorph
Illustreret af: Karen Borch
Publiceret: 08-01-2015

Relaterede artikler

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her:
brevkassen@hjemmet.dk

Dagens lækkeri