Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Brev til Vibeke: Dagplejemoren taler grimt til børnene

Skriv til Vibeke
'Naboen' skriver til Vibeke: - Min nabo er dagplejemor, og for nyligt overhørte jeg, hvordan hun taler til børnene, og det er bestemt ikke i en pæn tone. Synes du, jeg skal gøre noget ved det?

Sidste sommer flyttede min mand og jeg ind i et rækkehus. Vores nye nabo er privat dagplejemor, hendes mand og hun virker søde og rare, men vi har ikke haft meget med dem at gøre.

 

Normalt er jeg jo på arbejde, mens hun har børnene, men for nylig havde jeg en fridag og gik ude i min have og fejede blade sammen. Pludselig hørte jeg min nabo, og det jeg hørte, chokerede mig. Hun skulle tilsyneladende ud i haven med børnene, og det gik åbenbart ikke hurtigt nok med den ene af børnene, for hun talte så hårdt til ham, at han begyndte at græde.

 

Efter hvad jeg kunne høre, så var tonen bestemt ikke pænere over for de andre børn. Jeg synes ikke, man kan opføre sig sådan over for børn, så jeg stillede mig på et tidspunkt op på en havestol og spurgte, om hun dog ikke kunne tale pænt, hvilket resulterede i, at hun straks ændrede tone – jeg tror ikke, hun vidste, at jeg var lige på den anden side af hækken.

Annonce

 

Siden den oplevelse har jeg ikke kunnet lade være med at spekulere over, om dette måske er dagligdag for de små børn, og om jeg måske bør kontakte deres forældre, når de kommer og afleverer eller henter? Min mand mener, at vi skal blande os udenom – det er jo naboer. Hvad synes du, jeg bør gøre? Jeg kan jo ikke ringe til kommunen, når hun er privat?

 

Naboen

Vibekes svar

Du kan sagtens ringe til kommunen, de står også for at føre tilsyn med private dagplejemødre, og du kan sikkert også gøre det anonymt. Men før du gør det, så synes jeg, at du skal slå lidt koldt vand i blodet. Vi er rigtig dygtige til at klage tilhøjre og

venstre i det her land og opfører os tit, som om der findes en rigtig/for-kert manual for stort set alt – hvilket der heldigvis ikke gør.

 

Selvfølgelig skal dagplejemoren tale ordentligt til børnene, men vi har jo alle sammen dage, hvor det hele ikke glider, og jeg kan godt huske, hvordan min egen datter kunne få mig helt ud til kanten en gang imellem, da hun var lille, det er sikkert ikke lettere, hvis man har fem børn, man skal holde styr på på én gang.

 

Husk også på, at de små poder ikke er lavet af porcelæn og helst ikke skal komme til at tro, at de er det. De skal jo vænne sig til, at der ikke altid vil blive givet hånd og talt i øjenhøjde med dem.

 

Igen, ikke dermed sagt, at hun ikke skal opføre sig ordentligt, men jeg tænker, at danske forældre i forvejen er yderst opmærksomme på deres børns ve og vel, så mon ikke, det var blevet opdaget, hvis dagplejemoren vitterligt ikke gjorde sit job godt nok? Så se tiden lidt an, før du evt. kontakter nogen som helst.

Tekst: Vibeke Dorph
Illustreret af: Karen Borch
Publiceret: 22-02-2014

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her:
brevkassen@hjemmet.dk

Dagens lækkeri