Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce
Modelfoto: Polfoto

Brev til Vibeke: De har taget min datter fra mig

Skriv til Vibeke
'En mor' skriver til Vibeke: - Efter en mindre kontrovers med mig flyttede min datter hjem til sin far og hans familie og ville snart efter slet ikke tale med mig. Jeg har stærkt på fornemmelsen, at det er min svigermor, der står bag. Hvad gør jeg?

Jeg blev skilt fra min mand for seks år siden. Det var imod min vilje, jeg følte, at vores ægteskab var godt på trods af, at min mand har haft svære psykiske lidelser. Min mand har altid været „en mors dreng". Hvad hans mor mente, mente han også, og hun styrede både ham og vores ægteskab.

 

Min ekssvigermor har meget faste meninger om folk, hun er snobbet, og jeg ved, at hun aldrig har brudt sig om mig. Jeg ved også, at hun har gjort sit for, at min mand og jeg skulle blive skilt – han flyttede da også hjem til dem efter skilsmissen.

 

En ting er, at jeg mistede min mand, værst er det, at jeg nu også har mistet min datter. Min store søn ser jeg kun sporadisk, for han er også voksen og lever sit eget liv. Jeg har altid været meget tæt knyttet til min datter, men nu har jeg mistet alt kontakt med hende – takket være min mand og svigermor, er jeg bange for.

Annonce

 

Efter en mindre kontrovers med mig flyttede min datter hjem til sin far og hans familie og ville snart efter slet ikke tale med mig. Jeg har nu fundet ud af, at hun nu er flyttet på kollegium og vil starte en uddannelse til sygeplejerske. Jeg har flere gange

forsøgt at ringe og skrive til hende, men hun ønsker ikke kontakt.

 

Jeg synes, at hun virker presset, og jeg har stærkt på fornemmelsen, at det er min svigermor, der står bag. Min datter fylder 18 til sommer. Tanken om, at jeg ikke kan være med til at fejre hende, slår mig helt ud. Jeg savner hende konstant og føler ikke, at jeg kan komme videre med mit liv på trods af, at jeg selv har fundet kærligheden igen. Hvad gør jeg?

 

En mor

Vibekes svar

Tak for din mail, som jeg har måttet forkorte. Var din datter en lille pige, ville jeg nok råde dig til at blive ved med aktivt at kæmpe for at få hende tilbage, men nu er hun altså 17 år og snart myndig. Hun er en voksen og fornuftig pige, der har klaret sig godt i skolen og har en plan for sin fremtid.

 

Hun lyder ikke som en, der kan tvinges og presses til noget som helst – hverken af dig eller din tidligere svigermor. Hunden ligger begravet et helt andet sted: Du og din mand har været igennem en opslidende skilsmisse. Du har ligget i strid med hendes farmor, og I har sikkert alle sammen opført jer barnligt, mens stridighederne har stået på og glemt, at I var de voksne.

 

Så er det, at din fornuftige datter selv har måttet agere som en voksen, hvilket hun lyder til at klare så glimrende. Hun er flyttet fra jer alle sammen nu og ind på et kollegium for at gå i gang med et studie. Hun har det sikkert hårdt, men hun er også sej – det kan du nok takke dig selv for, det skyldes jo nok alt den kærlighed, du har givet hende som barn.

 

Men, skal du i kontakt med din datter, så tror jeg, at du netop skal holde op med at se hende som dit lille barn, men i stedet som en voksen ung kvinde, der har sin egen vilje. Hold derfor op med at lægge pres på hende, men sørg for, at hun hele tiden ved, at du er der.

 

Koncentrer dig om at få et godt liv, således at hun, den dag I igen ses, møder en ansvarlig og moden mor, som hun kan respektere.

Tekst: Vibeke Dorph
Publiceret: 06-03-2014

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her:
brevkassen@hjemmet.dk

Dagens lækkeri