Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce
Modelfoto: Polfoto

Brev til Vibeke: Er vores bekendte sociale bedragere?

Skriv til Vibeke
'Den nysgerrige' skriver til Vibeke: - Vi kender et ægtepar, som er gået fra hinanden, men konen benytter stadig mandens bil. Er det ikke socialt bedrageri?

Vi har set programmet i tv om socialbedrageri. Vi har derfor et spørgsmål om et ægtepar, vi kender, som er flyttet fra hinanden. Sagen er, at på trods af, at de ikke længere bor sammen, har konen stadigvæk nøgle til garagen/bilen, som ægtemanden ejer. Hun kører også selv rundt i bilen nu og da.

 

Bidragermanden i dette tilfælde ikke til hendes fordel? Uanset om de er skilt, separeret eller bare bor hver for sig?

 

Venlig hilsen den nysgerrige

Vibekes svar

Jeg har i det sidste stykke tid fået rigtig mange breve fra bekymrede læsere. Breve, der på en måde omhandler den problematik, du beskriver her. Det har været kvinden, der pludselig er blevet bange for, om hun begår socialt bedrageri, når hun laver middag til sin kæreste.

Annonce

 

Eller parret, der har mødt hinanden i en sen alder og derfor har det bedst med at bo hver for sig. Nu tør de ikke længere overnatte hos hinanden i weekenden, fordi de er bange for, at de skal blive beskyldt for socialt bedrageri.

 

Jeg bliver så trist, hver gang jeg får sådan et brev. For hvad er der gået galt i vores samfund, når ting, der er gjort i kærlighed, næstekærlighed og omsorg stemples som socialt bedrageri? Jeg synes, det er fint, at vi høj som lav holder op med at fokusere så meget på, hvad der er vores ret og i stedet nøjes med at gøre vores pligt. Jeg synes i det hele taget også, det er fint, at vi skruer lidt ned for klynkeriet – det gælder også både høj som lav.

 

Men jeg synes virkelig, det er en falliterklæring, hvis borgere skal gå og vogte over hinanden som selvbestaltede politibetjente. Og nej, jeg aner ikke, om din flinke bekendt har lov til at udlåne sin bil til ekskonen, men jeg er heller ikke den rette at spørge, for jeg lånte nemlig gladeligt min bil ud til eksmanden efter vores skilsmisse i den forliste kærligheds navn. Og jeg håber da virkelig, at mine medborgere kan få lov til at udvise samme hjælpsomhed over for deres nærmeste, uden at de skal hænges ud som sociale bedragere.

Tekst: Vibeke Dorph
Publiceret: 24-04-2014

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her:
brevkassen@hjemmet.dk

Dagens lækkeri