Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce
Modelfoto: Polfoto

Brev til Vibeke: Han behandler sin stedsøn dårligt

Skriv til Vibeke
'Søs' skriver til Vibeke: - Min søsters nye kæreste er ikke særlig interesseret i hendes søn. Enten ignorerer han ham, eller også skælder han ham ud, og jeg oplever, at drengen bliver mere og mere indelukket. Hvad gør jeg?

Min søster har fået en ny kæreste. Det er hende vel undt. Siden skilsmissen for fem år siden har hun været alene med sin søn, der nu er otte år, og hun trænger virkelig til kærlighed. Hendes kæreste er da også helt vild med hende. De kan næsten ikke holde fingrene fra hinanden, men kysser og krammer hele tiden.

 

Problemet er, at kæresten til gengæld ikke er særligt interesseret i min søsters søn. Enten ignorerer han ham, eller også skælder han ham ud, og jeg oplever, at drengen bliver mere og mere indelukket. Det er ubehageligt at være vidne til, og det er lidt for meget – og for tidligt – at kæresten blander sig i min nevøs opdragelse.

 

Drengen har altid været sød og tillidsfuld. Nu synes jeg, at han virker kuet – og hvem ville ikke blive det, hvis de hele tiden blev irettesat, som han bliver det.

Annonce

 

Jeg har luftet min bekymring over for min søster, men hun slår det hen og siger, at jeg skal blande mig udenom, og at de bare skal have tid til at vænne sig til hinanden. Men jeg tror ikke, det er et spørgsmål om tid. Hvad gør jeg?

 

Søs

Vibekes svar

Det løber mig altid koldt ned ad ryggen, når jeg hører historier om stedforældre, der kommer ind fra højre og straks begynder at opdrage på og afrette deres partners børn. Jeg synes tit, at deres ambitioner dækker over, at de har et ubehageligt behov for at styre barnet, og det udvikler sig alt for ofte til det rene tyranni.

 

Når det er sagt, så er det jo din søsters opgave at opdrage sin søn – hverken dit eller hendes nye kærestes. Så pas på med at blande dig for meget i, hvordan hun griber den opgave an. Hvis du er for bedrevidende og aggressiv, kan jeg nemlig være bange for, at hun så vil lægge afstand til dig, og så kan du jo ingenting gøre for drengen.

 

Du kan sagtens tillade dig at minde din søster om, at det er hende, der har ansvaret for drengen, at han ikke selv har valgt at få en ny stedfar – og at han brug for ro og fred til at vænne sig til, at han skal dele sin mor med en anden. Den ro er hun som mor ansvarlig for, at drengen får.

 

Tag i det hele taget altid udgangspunkt i den lille drengs ve og vel i stedet for at anklage din søster.Tænk på dig selv som den lille drengs ambassadør, der med snilde skal begå sig som en slags diplomat mellem din søster og hendes kæreste. Sørg for at påvirke, hvor du kan.

 

Og skulle det på et tidspunkt gå over gevind, jamen, så tøv ikke med at slå så hårdt i bordet over for din søster, at både skolen og relevante myndigheder kan høre det.

Tekst: Vibeke Dorph
Publiceret: 17-04-2014

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her:
brevkassen@hjemmet.dk

Dagens lækkeri