Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Brev til Vibeke: Har jeg en tredjealderskrise?

Skriv til Vibeke
Jeg føler mig så tom og ensom og længes efter, at der sker noget i mit liv.

Jeg er 52 år og tror, jeg er i det, jeg vil kalde for min „tredjealderskrise". Mine børn er flyttet hjemmefra og har deres eget liv nu, mens jeg føler mig trist og ensom. Jeg har desværre ingen nære venner, det har min kæreste heller ikke.

 

Min kæreste og jeg har kendt hinanden syv år. Han bor fast hos mig, men vi deles kun om madudgifter, fordi han har en lejlighed til salg på snart fjerde år. Vi har hele tiden været enige om, at det var mit hus, vi skulle bo i og nyde vores alderdom. Nu hæmmer det os, at vi ikke kan få hans lejlighed solgt. Vi føler os begge låst fast.

 

Jeg føler, at der sker for lidt i vores forhold. Min kæreste gider ingenting. Jeg har prøvet at lokke ham med til nogle fritidsaktiviteter i håb om, at vi kunne møde nogle mennesker, men det vil han ikke. Han har det bedst med at se fjernsyn og hygge i haven, siger han.

Annonce

 

Jeg kan ikke selv tage mig sammen til at få noget mere indhold i min hverdag, da jeg føler mig drænet for energi i mit forhold. Jeg har svært ved at finde ud af mine følelser for min kæreste. Han er sød ved mig, og jeg ved, at han elsker mig. Vi laver mad sammen, ser tv og får lavet lidt småting i huset – men det er ikke nok for mig. Jeg føler mig så tom og ensom og længes efter, at der sker noget i mit liv.

 

Den håbefulde

Vibekes svar

Jeg synes, at du rammer godt plet, når du beskriver dig selv som værende i en slags tredjealderskrise. De børn, der har fyldt så meget i dit liv, lever deres eget liv nu. Der er blevet tomt og stille i stuerne derhjemme – hvad så med dig?

 

Du beskriver dig selv og din kæreste som ensomme. Det er modige ord, som jeg har hørt før fra andre kvinder, der har skrevet til mig. De har – som du – savnet venner og gang i den, mens deres mænd har haft nok i at tusse rundt mere eller mindre i deres eget selskab.

 

Jeg kender også ensomheden fra mit eget og mine veninders liv, og erfaringen siger mig, at de, der har fundet den bedste løsning, ikke er dem, der har skyndt sig at skille sig af med deres bedre halvdel i den tro, at deres liv dermed vil blomstre op. Nej, de kvinder, der er kommet videre, har i stedet set på sig selv og taget deres liv i deres egne hænder. Altså handlet i stedet for at bebrejde deres mænd, at livet gled dem forbi.

 

Det er et tabu, men det er ikke så let at få nye venner, når man ikke er 20 år længere. Til gengæld tror jeg, at man kan få meget ud af at se på de unge og efterligne dem lidt. For hvor er det, at de møder hinanden? Er det ikke som regel via skole, kurser og interesser? Det er i hvert fald et godt sted at starte.

 

Du bliver derfor nødt til at grave lidt i dig selv og finde ud af, hvad der interesserer dig, hvad du har lyst til. Du har så mange år foran dig – hvad skal de bruges på? Ja, jeg ved godt, det kan lyde pjattet, men få eventuelt hjælp fra nogle gode selvhjælpsbøger, hvis du savner hjælp og inspiration – mange af dem er bedre end deres rygte.

 

Det kan da godt være, at din ven er lovlig tung bagi, men før du udskifter ham, så start med dig selv – det er jo i sidste ende dig, der har ansvaret for dit eget liv. Du er i hvert fald den eneste, der kan skabe ændringer i det. Når du har gjort det, så kan du begynde at se på, om det er din kæreste, du vil dele det med.

 

LÆS OGSÅ: Sådan tackler du livets panikaldre

LÆS OGSÅ: Er du single - og ensom?

Tekst: Vibeke Dorph
Illustreret af: Karen Borch
Publiceret: 05-03-2015

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her:
brevkassen@hjemmet.dk

Dagens lækkeri