Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Brev til Vibeke: Har min bror stjålet mine smykker?

Skriv til Vibeke
Jeg passer på mine ting, og da der ikke havde været andre gæster end min bror og hans kone, kunne jeg jo ikke lade være med at tænke, om det var dem, der havde taget smykkerne.

Min lillebror er 12 år yngre end jeg, og vi har aldrig været særlig tætte, men i forbindelse med min mors død og tømning af hendes hus, sås vi en del. Min mor havde en hel del smykker, ingen af dem var noget særligt værd, og da min brors søde kæreste ikke var interesseret i dem, tog jeg dem alle med mig hjem.

 

Min bror og jeg aftalte i den periode, at vi skulle til at se lidt mere til hinanden. De kom da også på besøg en enkelt gang hos min mand og mig, men siden da kom der hele tiden noget i vejen, når jeg inviterede. Jeg troede, at alt var godt imellem min bror og hans kæreste, men til en familiefest meddelte han mig, at han skulle giftes med en kvinde fra Thailand.

 

Jeg prøvede flere gange at arrangere noget, for vi ville jo gerne møde hans nye kone, og efter flere forsøg lykkedes det. Vi havde en hyggelig dag, men en lille uge efter, opdagede jeg så, at en perlekæde, jeg havde fået af en veninde, var væk. Vi ledte efter den alle vegne, og mens vi ledte, opdagede jeg, at flere af mine andre smykker var væk, deriblandt nogle sølvøreringe fra min mor.

Annonce

 

Jeg passer på mine ting, og da der ikke havde været andre gæster end min bror og hans kone, kunne jeg jo ikke lade være med at tænke, om det var dem, der havde taget dem. Jeg ville dog ikke ringe til min bror og håbede på, at han selv ville kontakte mig.

 

Det har han desværre ikke gjort, og han har heller ikke svaret på de mails, jeg i tidens løb har sendt ham. I disse dage er det tre år siden, jeg så og hørte fra ham sidst, og det gør mig ked af det, for måske har jeg ikke bare mistet smykker, jeg var glad for, men nok desværre også en bror og svigerinde.

 

Lise V.

Vibekes svar

Tak for din mail, som jeg desværre har måttet forkorte. For det fremgår så tydeligt både på og mellem linjerne, hvor godt og sødt et menneske, du er. Måske også lidt for god, kan jeg ikke lade være med at tænke. For du har så mange gange rakt hånden ud mod din bror og blot fået en masse dårlige undskyldninger igen om, hvorfor han ikke har tid eller mulighed for at besøge dig.

 

Du skal huske, at blot fordi man er biologisk i familie med hinanden, er det ikke altid, at man af den grund har noget som helst til fælles. Når jeg læser din mail, så tænker jeg, at det netop er sådan, det forholder sig med dig og din bror. Og jo, så kunne man være høflig og lige holde kontakten ved lige, fordi man nu engang er i familie, men det lyder din bror ikke til at være typen, der kan finde ud af.

 

I det hele taget lyder du og din bror til at være meget forskellige og til at have meget forskellige meninger om, hvordan livet skal håndteres. Personligt sætter jeg stor pris på din tilgang til livet, men jeg synes som sagt, at du godt lige kan tage brillerne med den høje styrke på, så du ser lidt mere klart – især når det gælder din bror. Og jeg ville da også ønske, at du var lidt mere vred og lidt mindre ked af hans opførsel.

 

Hvorvidt det så er din bror og hans nye kone, der har hugget dine smykker, kan vi jo ikke vide med sikkerhed, men noget kunne da godt tyde på det. Og var jeg dig, ville jeg nok lægge projekt bror på hylden. I stedet ville jeg koncentrere mig om at møde nogle gode venner, der ikke blot kan erstatte din bror, men også give dig noget igen, fordi de ogderes tilgang til andre mennesker er langt mere i overensstemmelse med de smukke værdier, du selv i den grad repræsenterer.

 

LÆS OGSÅ: Brev til Vibeke: Jeg har mistet mine børnebørn

LÆS OGSÅ: Brev til Vibeke: Hvordan slipper jeg ud af ensomheden?

LÆS OGSÅ: Brev til Vibeke: Hvordan hjælper jeg min skilsmisseramte søn? 

Tekst: Vibeke Dorph
Illustreret af: Karen Borch
Publiceret: 01-10-2015

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her:
brevkassen@hjemmet.dk

Dagens lækkeri