Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Brev til Vibeke: Hvordan bryder jeg ud af min ensomhed?

Skriv til Vibeke
Hvordan bryder jeg ud af ensomheden, hvordan møder jeg nogle nye mennesker?

Jeg er en pige på 53 år. Jeg var i starten af 2011 igennem et smertefuldt brud, da min kæreste forlod mig eer 12 år ved at sende mig en sms om, at han havde mødt sit livs kærlighed, og at jeg skulle lade ham være i fred. Jeg gik fuldstændig ned med flaget og tabte mig 20 kilo. Efter tre måneder kom han så og ville have mig tilbage, men jeg takkede nej, hvilket gjorde ham rasende.

 

Sammen med den kvinde, han forlod mig for, opdigtede han så forskellige ting, jeg skulle have gjort, og de meldte mig konstant til politiet. Samtidig spredte de falske rygter om mig, som gjorde, at min omgangskreds stille og roligt droppede mig – på nær en eneste veninde, som jeg har kendt i omkring 24 år.

 

Annonce

Af den grund er jeg nu meget ensom. Det er meget smertefuldt, jeg savner virkelig så meget nogle rare og dejlige mennesker i.mit liv. Jeg er så træt af at sidde og være ked af det og bare se livet køre forbi mig. Men hvordan bryder jeg ud af ensomheden, hvordan møder jeg nogle nye mennesker?

 

Den sårede

Vibekes svar

Tak for din mail, som jeg måtte forkorte. Hvor er det dog flot, at du ikke gav din kæreste lov til at komme tilbage i dit liv, men i stedet holdt fast. Alligevel kan jeg ikke lade være med at tænke på, om du har fået talt med nogen om det, din ekskæreste og hans veninde har udsat dig for? Det er virkelig for? Det er virkelig hård kost, så du burde overveje det. Prøv f.eks. at gå ind på denne her hjemmeside: www.voldmodkvinder.dk Her kan du bl.a. læse lidt om, hvad der sker med én, når man bliver udsat for psykisk vold, og du kan fi•nde nogen, der ved noget om det og kan hjælpe dig – her er også selvhjælpsgrupper, så overvej det lige.


Men hvad stiller du så op med selve ensomheden? Tjah, jeg havde selv en periode, hvor jeg var ensom e˜fter et brud med en mand. Her prøvede jeg forskellige ting. Jeg brugte lidt tid på at •finde ud af, hvad der interesserede mig. Jeg har altid holdt af at læse og skrive, så jeg tog på højskole og læste dere˜fter litteratur på en aft˜enskole, og ad den vej røg jeg ind i en læsegruppe og mødte to piger, som i dag er nogle af mine bedste veninder. Jeg tænker, at det er den vej, du også skal gå: Find ud af, hvad der interesserer dig, og se at komme ud.


Jeg tror simpelthen ikke på, at man •finder nye og rigtige venner på Facebook, så du skal ikke sidde bag en skærm, du skal ud i virkeligheden. Brug i stedet dit internet på at undersøge, hvad der sker i din by eller byerne omkring dig. Tjek aft˜enskoler, foreninger, selvhjælpsgrupper. Sæt dig for, at du skal ud blandt mennesker i hvert fald to gange om ugen. Husk, at vi alle er ensomme i perioder af vores liv, og vi kommer alle videre – hvis vi altså tør og vil det.

 

HVAD MENER DU? HVORDAN SLAP DU UD AF ENSOMHEDEN?

Skriv en kommentar til mig om det nedenfor. Der kunne jo være nogle gode tips imellem, som både vores læser her og andre kan have glæde af.

Tekst: Vibeke Dorph
Illustreret af: Ida Gantriis
Publiceret: 09-03-2015

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her:
brevkassen@hjemmet.dk