Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Brev til Vibeke: Hvordan hjælper jeg min skilsmisseramte søn?

Skriv til Vibeke
Min søn skal skilles, og først flyttede hans kone ud af deres fælles hjem, men nu er hun flyttet tilbage, da hun ikke kan få det til at løbe rundt økonomisk. Jeg vil ikke være sammen med det kvindemenneske mere. Hvad gør jeg?

Jeg har før skrevet til dig, hvor du hjalp mig videre. Nu står jeg i den situation, at min søn på 34 skal skilles. Det er hans kone, som ikke vil mere. Hun siger, at hun ikke længere har følelser for min søn. Han fik det først at vide for 14 dage siden. Hun havde ikke sagt noget, men han kunne godt mærke, at der var noget galt.

 

Min søn og svigerdatter har tre små børn sammen. Min søn har altid stået for meget af husarbejdet. Han har fuldtidsarbejde, men har også været den, der handlede ind, lavede mad osv. derhjemme, mens min svigerdatter har gået ledig efter selv at have sagt sit job op. Vi har længe tænkt på, hvorfor han fandt sig i den fordeling, men vi har naturligvis ikke sagt noget.

Annonce

 

Nu siger min søn, at også han har været træt af det hele, men at han er blevet i forholdet for børnenes skyld – de skulle ikke være skilsmissebørn.

 

Min søn bad min svigerdatter rykke ud af deres fælles hus, da hun meddelte, at hun ville skilles. Han ville så tilbringe sin ferie der med børnene, men allerede en uge efter flyttede hun hjem igen, for hun kunne ikke få det til at løbe rundt økonomisk alene.

 

Jeg synes, det er så frygteligt synd for mine børnebørn, de var knust, da de hørte, at deres forældre skulle skilles – nu går de rundt og tror, at mor og far er sammen igen – hvilket hun har meddelt min søn, at de ikke er. Jeg har sagt til min søn, at han skal se at få fat i en advokat, men det er hun meget imod.

 

Jeg spekulerer, så jeg er ved at blive tosset i hovedet, og jeg vil ikke være sammen med det kvindemenneske mere. Hvad gør jeg?

 

Mor

Vibekes svar

Jeg kan godt forstå, at du er ked af det og knust over, at din søn skal skilles. Og ja, din svigerdatter lyder godt nok speciel, men husk, at du ser tingene fra din søns vinkel og vigtigst: Skyld, had, mistro osv. vil ikke gøre tingene lettere. I denne situation er der ikke brug for flere voldsomme følelser, her er brug for ro, diplomati og forhandlingsvillighed.

 

Jeg er ikke jurist, men jeg vil give dig 100 % ret i, at det er vigtigt, at din søn får sig en advokat. Jeg har alt for ofte set mænd blive snydt for at få deres rettigheder tilgodeset ved en skilsmisse, fordi kvinder er langt dygtigere til at få tingene mingeleret i deres retning.

 

F.eks. er det utroligt vigtigt, at din søn bliver ved med at bo og have adresse i børnenes hjem. Det, at det er ham, der har adresse der, vil få betydning, når der skal laves en samværsordning. Alt for mange mænd flytter ridderligt ud af boligen (også selvom det er konen, der vil skilles), hvorefter de ender med at miste deres rettigheder, fordi den forælder, der har adresse hos børnene, drager fordel af det.

 

Så kort sagt, få fat i en god – gerne kvindelig – skilsmisseadvokat, der kan bistå jeres søn. Det koster, ja, men det er alle pengene værd, for din søn bevæger sig lige nu ind i en verden, der er meget kvindedomineret og kontrolleret, og her ender mænd ofte med at stå uden deres børn. Til gengæld har de så fået sig en stor regning og en meget lang næse.

 

Jeg synes også, at du skal gå ind på Foreningen Fars hjemmeside foreningenfar.dk og overveje at kontakte dem. De er rigtig dygtige til at hjælpe og rådgive mænd, der kommer i klemme i skilsmissesager. På hjemmesiden kan du og din søn også få vejledning i, hvordan I bør forholde jer, og hvordan I kommer videre.

 

Midt i alt kaosset, så husk også, at du har en god søn, nogle dejlige børnebørn, og du lyder selv som en vidunderlig mor, så på den lange bane skal det hele nok gå. Lige nu skal I bare holde hovedet koldt og handle.

 

LÆS OGSÅ: Brev til Vibeke:  Min mand er ved at gå ned med flaget

LÆS OGSÅ: Brev til Vibeke: Jeg er bekymret for min datter

LÆS OGSÅ: Brev til Vibeke: Mine børn ser ned på mig

Tekst: Vibeke Dorph
Illustreret af: Karen Borch
Publiceret: 10-09-2015

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her:
brevkassen@hjemmet.dk

Dagens lækkeri