Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Brev til Vibeke: Hvorfor møder jeg kun svage mænd?

Skriv til Vibeke
Jeg savner en mand i mit liv. Mine børn er snart voksne, og jeg vil ikke tilbringe resten af mit liv alene. Men jeg møder kun mænd, der virker svage og ikke kan give mig modspil. Findes der stadig rigtige mænd eller er det mig, der gør noget forkert?

Mor til to store børn, en dreng og en pige, som har hver deres far. Jeg har et travlt job, gode venner og veninder, min økonomi er også i orden, så alt det er godt.

 

LÆS OGSÅ: Kærlighedsmission - giv ham noget at elske

 

Problemet er, at jeg savner en mand i mit liv. Jeg har jo som de fleste andre altid drømt om at få en rigtig familie, men det er aldrig lykkedes. Faderen til mit første barn var ikke moden til at stifte familie, hvilket han selv meldte ud, mens faderen til mit andet barn var meget initiativløs. Han var ganske enkelt ikke i stand til at give mig modspil, og jeg endte med at føle mig alt for meget som manden i det forhold, som jeg derfor selv afsluttede. Det er mere end syv år siden, det skete.

Annonce

 

LÆS OGSÅ: Luk munden og få et bedre parforhold

 

Siden har jeg haft en del forhold, men det er, som om det hver gang ender, som det gjorde med min seneste eksmand. Jeg kan møde en nok så maskulin mand, men der går ikke ret længe, før jeg føler, at jeg igen er den, der skal styre og beslutte alt. Jeg ved godt, at jeg har temperament, men jeg har altså brug for modspil, ikke for at blive talt efter munden, og det synes jeg, det hver gang ender med, at jeg bliver.

 

LÆS OGSÅ: Få det parforhold du drømmer om

 

Jeg mødte for nylig en mand, der virkelig formåede at give mig modspil. Desværre er han i et forhold med en kvinde, så det kunne ikke blive os, men det var fantastisk dejligt at føle sig som en rigtig kvinde den tid, det varede.

 

Om to år fylder jeg 50, mine børn er ved at være voksne, og jeg har slet ikke lyst til at tilbringe resten af mit liv alene. Men hvor finder jeg en „rigtig“ mand, og findes de´overhovedet længere? Eller er det mig, der gør noget forkert?

 

-SKRAPPENOLLIKE

 

I gamle dage kunne man ifølge eventyrene kysse en frø, og så forvandlede han sig til en prins. I dag gør mange moderne Hvorfor møder jeg kun svage mænd? kvinder det stik modsatte: De kysser en prins og forvandler ham så derefter til en lille, slibrig og slatten frø. Jeg har masser af veninder, der som dig har et godt liv og kan klare sig selv, men som også drømmer om at møde kærligheden og ikke forstår, hvorfor de hele tiden trækker en nitte. Men undskyld, jeg forstår det altså godt.

 

LÆS OGSÅ: Parforhold - lær at prioritere

 

Jeg har set for mange kvinder forvandle sig til sprudlende og hidsige hekse, når de har mødt en mand, der er vild med dem. I stedet for at se denne mand som det, han er, en mand, der vil dem det godt, så ser disse kvinder ham som en svækling, fordi han ikke gider sætte hende på plads i tide og utide. Eller „give modspil“, som du kalder det her.

 

Indrømmet, jeg har selv temperament og har derfor også til tider en snert af denne dårlige egenskab, men jeg har opdaget, at min mand hverken er en svækling eller en tåbe, han gider bare ikke meningsløse diskussioner om meningsløse ting. Indrømmet, det har jeg egentlig ret stor respekt for. Derfor er mit råd til dig da også, at du i stedet for at fare frem med fejlfinderen, næste gang du møder en mand, vender pilen mod dig selv.

 

Tænk lidt over, hvorfor du ser ned på en mand, blot fordi han ikke gider råbe og kommandere rundt med dig? Tænk over, hvad en rigtig mand er for dig. Er det virkelig én, som du helst skal gå og være en lille smule bange for, før du kan respektere ham? Tænk også over, hvad et godt forhold er for dig. Ønsker du en dagligdag, hvor du hele tiden skal gå og teste ham for, om han nu kan klare mosten? Hvis det forholder sig sådan, tror jeg, at det er dig selv og ikke de mænd, du løber ind i, der har et problem. Og får du ikke det problem løst, vil alle mænd, du møder på din vej, enten løbe skrigende væk eller skrumpe ind til knugede frøer, fordi du selv forvandler dem til det.

Tekst: Vibeke Dorph
Illustreret af: Karen Borch
Publiceret: 12-02-2015

Relaterede artikler

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her:
brevkassen@hjemmet.dk

Dagens lækkeri