Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Brev til Vibeke: Jeg bliver kvalt i mit ægteskab

Skriv til Vibeke
Jeg er en 44-årig kvinde og mor til tre, der har været sammen med min mand i snart 25 år. Jeg ved ikke, hvad det er, der sker, men jeg føler mig kvalt i mit ægteskab.

Jeg er en 44-årig kvinde og mor til tre, der har været sammen med min mand i snart 25 år. Jeg ved ikke, hvad det er, der sker, men jeg føler mig kvalt i mit ægteskab. Jeg har forsøgt at tale med min mand. Jeg har sagt, at jeg ikke orker mere, at jeg er træt af ham og mig. Det er fair nok, sagde han, og det var hans eneste kommentar.

 

► Læs også: Her er opskriften på et godt ægteskab

 

Vi bor i et byggeprojekt, som jeg nu er klar over, aldrig bliver færdigt. Det var ikke det, der var mine planer, dengang vi købte huset, men det var åbenbart hans. Det er kun min store datters værelse, som er helt færdigt. Min mand trives i rodet, han kan godt se sig selv her, når han skal pensioneres, siger han.

Annonce

 

Samtidig er han begyndt at ændre sig. Han har altid følt sig lidt hævet over andre, hvilket han ikke længere lægger skjul på, når vi er ude blandt andre. Når jeg bebrejder ham, at han ikke er særligt social, så siger han bare, at han ikke gider høre på andre menneskers vrøvl.

 

► Læs også: Derfor går dit ægteskab i stykker

 

Jeg kan ikke finde kærligheden til ham mere, jeg har intet tilovers for ham. Mit problem er fremtiden, skal jeg gå, skal jeg blive? Jeg har ikke nogen veninder, så jeg har ingen, jeg kan tale med det om – det savner jeg. Jeg er blevet skrevet op til lejebolig her i byen, og jeg tror godt, at min mand vil kunne blive boende i huset alene.

 

Det bedste ville være, at vi kunne blive enige, også for børnenes skyld. Han har truet med, at han slet ikke vil se børnene, hvis vi bliver skilt. Jeg gruer for vores fremtid, når børnene er væk, og vi skal gå her sammen alene. Hvad gør jeg?

 

T.A.

Vibekes svar

Normalt er jeg ikke den, du får til at anbefale en skilsmisse. Og det er ikke, fordi jeg er særligt moralsk eller mener, at det er synd for børnene (det er det da, men det er da lige så synd, hvis de skal vokse op med to ulykkelige forældre). Når jeg er forbeholden over for skilsmisser, så er det, fordi mennesker ofte bilder sig ind, at skifter de deres partner ud, så er alle problemer løst, og et nyt og langt mere spændende liv ligger foran dem.

 

Sådan føles det da også i starten, (hvis man altså er den, der er gået). Men snart indfinder hverdagen sig, og så står man faktisk ofte med de samme problemer som før skilsmissen. Måske fordi problemerne i virkeligheden handlede mere om én selv end om partneren. F.eks. skriver du, at du ikke har nogen veninder. Du skal have veninder, for der er masser af ting her i livet, som kvinder ikke kan tale med mænd om, men du behøver vel ikke blive skilt for at gøre noget ved det problem?

 

Jeg indleder med at skrive, at jeg normalt ikke anbefaler en skilsmisse. Og nu vender jeg helt rundt på en tallerken, for faktisk kan jeg i lige dit tilfælde godt forstå, hvis du overvejer at blive skilt. Din mand lyder nemlig ikke særlig villig til at ændre på noget. Han lyder meget „egen" og ude af stand til at se ud over sig selv.

 

At I f.eks. skal bo i byggerod, jamen, det er da ikke til at holde ud for nogen. Og det siger desværre ret meget om hans syn på dig og børnene: Han kan godt leve i rod, jamen så må I andre bare finde jer i det. Hans syn på andre mennesker og det at være social lyder heller ikke særligt lovende.

 

Så hvis du virkelig ingen løsning ser, så se at blive skilt. Du lyder som en rigtig god og omsorgsfuld mor, men en rigtig god og omsorgsfuld mor går også ud af et ægteskab, hvis det ikke fungerer, så drop din dårlige samvittighed. Dine børn skal nok klare den, især hvis de har en mor, som de kan se tager sit eget liv så alvorligt, at hun handler – i stedet for at blive, blot fordi hun ikke tør andet.

Tekst: Vibeke Dorph
Illustreret af: Karen Borch
Publiceret: 20-11-2014

Relaterede artikler

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her:
brevkassen@hjemmet.dk

Dagens lækkeri