Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Brev til Vibeke: Jeg er bange for at svigte min kæreste

Skriv til Vibeke
Jeg har været sammen med min 10 år ældre kæreste i de sidste fire år, men nu er jeg bange for, at følelserne er forsvundet. Det er dog svært for mig at gå fra ham, da jeg ofte føler, at jeg er det eneste, han har, og fordi han bor hos mig og mine forældre.

Jeg er en ung kvinde på 18 år, som har været i et fast forhold med en 10 år ældre mand de sidste fire år. Jeg har kendt ham, siden jeg var 12 år, og jeg kæmpede længe for at måtte se ham. Vi har da også haft alle tiders forhold indtil for et år siden.

 

Jeg er bange for, at følelserne er forsvundet, selvom jeg virkelig gerne vil have, at vi skal fortsætte. Han har haft det svært pga. sygdom og økonomiske problemer, og han har i det sidste halve år boet hjemme hos mig og mine forældre, da han ikke har råd til et sted at bo. Jeg synes dog, at han med tiden er blevet meget doven. Han kanikke tage sig sammen og udskyder alt.

 

Min interesse for andre fyre er steget meget de sidste par måneder, hvilket giver mig virkelig dårlig samvittighed. Jeg holder meget af ham, men jeg ser ham bare ikke som en kæreste mere. Det er dog svært for mig at gå fra ham, da jeg ofte føler, at jeg er det eneste, han har, og fordi han bor her.

Annonce

 

Vi har været sammen størstedelen af mine teenageår, hvilket gør mig ekstra usikker på, om det bare er en fase, vi (jeg) skal igennem, og så er alt godt igen. Han ved ikke, at jeg har det sådan her, han lukker ofte af, når tingene bliver for personlige.

 

K.L. 

Vibekes svar

Du virker som en rigtig sød og dejlig pige, der er i fin kontakt med dine egne følelser. Der er blot et problem med dig: Du er for god af dig. Prøv at læse den mail, du har sendt mig, én gang til. Du bruger alt for meget plads på at beskrive, hvor ondt det vil gøre på din kæreste, hvis du går fra ham og alt for lidt plads på dig selv og dine egne lidt forsømte følelser.

 

Det må du se at få lavet om på, for du skal og må ikke blive hos din kæreste af medlidenhed – det er hverken han eller du tjent med.

 

Det lyder for mig, som om du og din kæreste er vokset fra hinanden. For dit vedkommende er det altså ikke særlig mærkeligt, du er meget ung, alt for ung til at tumle med ansvar og dårlig samvittighed over for en kæreste som – undskyld mig – ikke lyder til at være særlig initiativrig.

 

Hvorfor i himlens navn bor han f.eks. hjemme hos dig og dine forældre? Fordi han er arbejdsløs, syg, har økonomiske problemer, vil du nok svare og lyde lidt for meget som et ekko af ham. Men ærligt talt: Er du tjent med at være sammen med en mand, blot fordi du har ondt af ham? Er han tjent med at holde på dig blot ved at spille på, at han er en stakkel?

 

Nej! Det er ingen af jer, så se nu at få det forhold afsluttet, så han kan få rejst sig og tage ansvar for sit liv, og du kan komme ud og nyde den ungdom, du er gået alt for meget glip af.

 

LÆS OGSÅ: Brev til Vibeke: Min mand har vendt mig ryggen

LÆS OGSÅ: Brev til Vibeke: Jeg kan ikke klare, at min kæreste er gået fra mig

LÆS OGSÅ: Brev til Vibeke: Jeg er bekymret for min far og hans penge

Tekst: Vibeke Dorph
Illustreret af: Karen Borch
Publiceret: 06-08-2015

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her:
brevkassen@hjemmet.dk

Dagens lækkeri