Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Brev til Vibeke: Jeg er bekymret for min far og hans penge

Skriv til Vibeke
Jeg har opdaget, at min søster helt har overtaget min gamle fars økonomi. Min mand mener, jeg skal blande mig udenom, men jeg bryder mig ikke om det. Hvad mener du?

Jeg er den midterste i en søskendeflok på tre med en lillebror og en storesøster på hver side. Min far er 83, enkemand og bor stadig alene i sit hus. Min søster er hjemmegående, bor tæt på min far, og hun har hjulpet ham meget siden min mors død for snart 10 år siden.

 

Forrige år gik jeg selv på efterløn og fik dermed mulighed for at være mere for min far. Jeg kunne dermed også aflaste min søster, der altid har beklaget sig over, at hun stod alene med det hele. Jeg gjorde lidt rent og tilbød også at køre min far til læge og den slags. Han blev rigtig glad for min hjælp, men det gjorde min søster bestemt ikke.

 

Hun beklagede sig over den måde, jeg gjorde tingene på, og hun kunne finde på at aflyse aftaler med lægen osv., som jeg havde lavet. Min søster har altid været ret dominerende, men nu var det næsten, som om hun kørte en slags terror på mig. Det var meget ubehageligt, også for min gamle far, der dog samtidig står i en slags afhængighedsforhold til hende, derfor føjede jeg mig.

Annonce

 

Så opdagede jeg, at min søster helt har overtaget min fars økonomi. Min far er fysisk dårlig, men rimelig klar i hovedet. Han har altid stået for sin egen økonomi, og jeg mente, at det da kun var rimeligt, at han i det mindste havde indsigt i, hvad der blev betalt hvor osv. Det sagde jeg til min søster, der reagerede meget voldsomt. Så voldsomt, at hun gik og smækkede med døren.

 

Min far vil bare gerne have fred, siger han, alligevel bryder jeg mig ikke om, at det kun er min søster, der har indsigt i hans økonomi; jeg ved, at hun også har talt med en advokat. Min mand mener, at jeg skal blande mig udenom for min fars skyld, men jeg bryder mig ikke om, at min søster opfører sig, som hun gør. Hvad mener du?

 

K.L.

Vibekes svar

Jeg kan kun give din mand ret. Hvor rimelige dine grunde end er, skaber du kun splid og ballade, hvis du konfronterer din søster med din usagte mistanke om, at hun måske/måske ikke er i gang med at rage penge til sig. Din far har udtrykkeligt ønsket fred og bedt dig om, at du ikke blander dig. Det ønske må du respektere.

 

Jo, din søster lyder godt nok til at være lidt af en besidderisk jammerkommode, men den type skal man bare holde sig fra. De trives fint med krig og ballade, men det gør du forhåbentlig ikke, og din far gør det da slet ikke. Du skal også huske på, at din søster har passet din far igennem mange år, og at de sikkert derfor har opbygget et meget tæt forhold og en måde at være sammen på, som du ikke lige kan komme ind fra højre og ændre på.

 

Jeg vil også lige minde dig om, at når din far en dag dør, så kommer der automatisk en advokat indover, og så kan din søster ikke længere skalte og valte med hans penge, som det passer hende. Så lad det fare, og koncentrér dig i stedet om din far og ikke om hans penge. Din far har udtrykkeligt ønsket fred og bedt dig om, at du ikke blander dig. Så læg al ballade på hylden og fokusér kun på at indfri dét ønske.

 

LÆS OGSÅ: Brev til Vibeke: Hvad stiller vi op med min søsters druk?

LÆS OGSÅ: Brev til Vibeke: Min kollega har knust min livsglæde

LÆS OGSÅ: Brev til Vibeke: Vi er så trætte af at blive rodet ind i vennernes skænderier

Tekst: Vibeke Dorph
Illustreret af: Karen Borch
Publiceret: 16-07-2015

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her:
brevkassen@hjemmet.dk

Dagens lækkeri