Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Brev til Vibeke: Jeg er ikke fin nok til min kæreste og hans familie

Skriv til Vibeke
Jeg har en sød kæreste, som jeg efterhånden har kendt i en del år. Vi planlægger nu at flytte sammen, men jeg er meget i tvivl, da jeg ikke føler mig velkommen i hans familie.

Jeg har en sød kæreste, som jeg efterhånden har kendt i en del år. Vi planlægger nu at flytte sammen, men jeg er meget i tvivl, da jeg ikke føler mig velkommen i hans familie. Jeg prøver at være imødekommende, men jeg føler aldrig, det er gensidigt – tværtimod.

 

LÆS OGSÅ: Jeg kan ikke tilgive mig kæreste

 

I min kærestes omgangskreds og familie har de fleste bedre stillinger. De går også meget op i status, hvilket min kæreste også gør. Jeg er „bare" kommunalansat og derfor ikke i høj kurs, selvom mit job er meget krævende. Desuden har jeg et barn, som er kronisk sygt, og som tager meget af min energi. Jeg har flere gange spurgt min kæreste, om han ikke vil hjælpe mig lidt, det gør han så, men han siger også tit, at han altså ikke er far til barnet.

Annonce

 

LÆS OGSÅ: Skal jeg droppe min kæreste?

 

Min kæreste er der til gengæld altid for sine egne børn, og når vi er sammen med hans familie, er det min kærestes børn, de roser og har en lille ting med til. De spørger aldrig, hvordan jeg har det, eller hvordan det går med min søn. Til jul er der heller ingen i min kærestes familie, der køber gaver til min søn, og da vi skulle til rund fødselsdag hos min kærestes søster, så var mit barn ikke inviteret med. Det mente min kæreste var helt i orden.

 

Jeg har prøvet at tale med min kæreste om det, men han siger, at det er mig, der er noget galt med og ikke hans familie. Han er meget anerkendt i sin familie, og han elsker opmærksomhed. Jeg føler, han svigter mig og sårer mig. Han kæmper aldrig for mig. Han mener også, at hvis jeg ikke kan være i stue med hans familie, så må vi opløse vores forhold. Hvad mener du?

 

Malene P.

Vibekes svar

Når jeg læser din mail, som jeg har måttet forkorte, så kan jeg ikke andet end tænke: Hvad i alverden laver du og din kæreste dog sammen! I har jo ingenting til fælles. Du lyder i den grad til at savne nærvær, varme, fællesskab og sammenhold, mens din kæreste mest af alt går op i status og i, at det hele godt må se ud af noget, men hvad der så er inde bag den pæne facade, dét er han dybest set ret så ligeglad med.

 

Du beskriver i det hele taget din kæreste som overfladisk og lidt kold. Hvorfor overvejer du at flytte sammen med en mand, du bryder dig så lidt om? Medmindre du har et projekt, der handler om, at du meget gerne vil ødelægge dit eget selvværd og din fremtid i øvrigt, forstår jeg det simpelthen ikke.

 

I stedet for at spilde både hans og din egen tid på at forsøge at lave ham om – det kan du nemlig ikke, folk ændrer sig ikke, med mindre de selv vil det – så tag dog dit liv i dine egne hænder og skynd dig væk. For nej, du kan ikke lave andre mennesker om, heller ikke din kæreste, til gengæld har du din frie vilje, og den synes jeg, at du skulle skynde dig at gøre nytte af – det ville jeg gøre, hvis jeg var i dine sko, for hjertevarme finder du nok aldrig hos din kæreste og hans mildt sagt kølige familie.

 

Led i stedet efter en sund og rask mand, der deler dine egne sunde værdier og dit billede af, hvordan et godt liv og sundt parforhold bør se ud i stedet for at spilde din tid med mennesker, du dybest set ikke bryder dig om.

Tekst: Vibeke Dorph
Illustreret af: Karen Borch
Publiceret: 02-04-2015

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her:
brevkassen@hjemmet.dk

Dagens lækkeri