Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Brev til Vibeke: Jeg er jaloux på min mands datter

Skriv til Vibeke
Da min mand var 22 år, blev han pålagt at betale til et barn, han havde fået med en svensk kvinde. Nu er han blevet kontaktet af sin svenske familie, men uden at fortælle mig om det.

Jeg er 67 år og har været gift med den samme mand i 44 år. Vi har været igennem svære tider med mange problemer, der først og fremmest skyldes, at min mand er maniodepressiv. Han får dog medicin, så det går.

 

Da min mand var 22 år, blev han pålagt at betale til et barn, han havde fået med en kvinde, som bor i Sverige. Den sag har jeg altid kendt til. Han har aldrig haft kontakt med datteren eller dennes mor, før der for et halvt år siden kom et brev fra moderens søster. Hun skrev, at hun gerne ville lave en slægtstavle til sin niece (min mands datter). Det brev gemte min mand i tre dage. Han talte ikke med mig om det, men jeg fandt ud af, at han havde vist brevet til vores fælles datter, hvilket jeg er blevet så skuffet over.

Annonce

 

Jeg har ikke noget ønske om at gøre mere ud af sagen, og jeg sagde, at ville han have kontakt med sin svenske familie, så måtte han selv finde ud af det. Jeg orker simpelthen ikke mere bøvl i mit liv. Jeg går hver dag med ondt i maven og er trist over hele sagen.

 

Jeg ved, at min mand har sendt en CD over til familien. Der er sidenhen kommet et brev og nogle billeder, som jeg har brændt. Det ved min mand ikke noget om, og siden har vi ikke hørt noget fra dem. Min mand siger, at det er helt slut, men jeg stoler ikke på ham.

 

Jeg har dårlig samvittighed over det her. Vi har tre døtre i alt. To af dem er fra mit tidligere ægteskab. Den sidste datter har vi sammen, det er hende, min mand har talt om sagen med, og som jeg nu også har mistet tilliden til.

 

T.O.

Vibekes svar

Det er hårdt at være pårørende til et psykisk sygt menneske, og i et ægteskab ender man tit med at få nogle ulykkelige og ulidelige roller, hvor den syge bliver fastholdt i rollen som barnet og den pårørende som den kontrollerende og bestemmende forældre. Når balancen så tipper, går det galt. Kan det i dit tilfælde være det, der er sket her? At du er vant til at have kontrollen over jeres liv og lige nu føler, at du har mistet den?

 

Det er virkelig ikke i orden at brænde breve og billeder sendt til din mand fra hans datter, men jeg tænker, at du reagerer så voldsomt, fordi du er bange? Den angst er da helt naturlig, når der sker noget som det her. Jeg forstår bare ikke, den måde du lader din angst komme til udtryk på. For hvorfor har du ikke for længst delagtiggjort din mand i, at hans datters opdukken i jeres liv gør dig nervøs?

 

Er det, fordi han ikke må kende til din usikkerhed? Er det, fordi du ikke betragter ham som en ligeværdig voksen? For en udenforstående er det svært at forstå, hvorfor du og din mand ikke for længe siden har sat jer ned og fået talt en så stor og alvorlig ting igennem. Det skal I under alle omstændigheder se at få gjort.

 

Og husk så lige, at din mand i sin tid tog imod dine døtre med åbne arme. Skulle han ønske at se sin datter, og hun ham, så har du nu rig lejlighed til at gøre gengæld. Og jo, det kan du godt klare, hvis du altså først og fremmest holder op med at lege gemmeleg med dine følelser.

Tekst: Vibeke Dorph
Foto: All Over Press (modelfoto)
Publiceret: 17-07-2014

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her:
brevkassen@hjemmet.dk