Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce
Modelfoto: Polfoto

Brev til Vibeke: Jeg er smidt ud hjemmefra

Skriv til Vibeke
'G.P.' skriver til Vibeke: - For et stykke tid siden sagde mine forældre til mig, at de forventede at jeg ville flytte hjemmefra om fire måneder, fordi jeg nu var 18 år gammel. Jeg er ikke velkommen i mit eget hjem, og ingen vil have mig. Hvad gør jeg?

Jeg er en 18-årig pige, der har et problem. For et stykke tid siden sagde mine forældre til mig, at de forventede, at jeg ville flytte hjemmefra om fire måneder, fordi jeg nu var 18 år gammel. Jeg blev ked af det og fik ikke rigtig gjort noget ved det, men da jeg kom hjem to uger efter, var alle mine ting pakket ned i flyttekasser.

 

Jeg brød helt sammen, for min kæreste og jeg havde lige gjort det forbi, hvilket jeg var knust over – og det vidste min mor i øvrigt godt. Jeg har en følelse af, at de aldrig tænker på mig. De har travlt med at få mig ud, fordi min lillebror på 13 år skal have mit værelse. Jeg er ikke velkommen i mit eget hjem, og ingen vil have mig.

 

Jeg har talt flere gange med skolepsykologen, som er bekymret for, at jeg skal ende med at få en depression, fordi jeg føler mig så presset. Min far er iskold over, at jeg har kærestesorger, han sendte mig direkte op for at pakke mine ting. Håber, du kan hjælpe mig.

Annonce

 

G.P.

Vibekes svar

Medmindre du har gjort et eller andet galt, været meget besværlig og lavet ballade, så har jeg altså svært ved at forstå dine forældres opførsel. Ja, det kan da godt være, at du er 18 og dermed myndig, men det er altså mange, mange år siden, at forældre stod med flyttekasserne klar, den dag deres barn blev myndigt – og dengang skyldtes det som regel pengemangel, rigtig pengemangel, vel at mærke!

 

Derfor har jeg stor forståelse for, at du er ked af det – dine forældre opfører sig jo ikke som omsorgsfulde forældre, men nærmere som – ja, jeg savner ord – men de burde mildt sagt skrue lidt ned for striksheden og lidt op for omsorgen. Og spørger du mig – og det gør du jo – så tror jeg faktisk, at du ville have bedst af at komme væk hjemmefra.

 

Jeg synes nemlig ikke, at dine forældres opførsel er sund for dig, tværtimod. Jeg er også bange for, at jo mere du falder på knæ og tigger dem om den omsorg (kærlighed), de af ubegribelige årsager ikke vil give dig, des mere kan du være sikker på ikke at få den.

 

Så hold op med at bede om noget, du ikke får – søg i stedet omsorg og kærlighed andre steder, og start med at finde den frem hos dig selv. Det gør du ved først og fremmest at minde dig selv om, at det ikke er dig, men dine forældre, der er noget helt

galt med.

 

Dernæst skal du flytte dig væk fra dem og deres dårlige vibrationer. Få din skolepsykolog, en sagsbehandler eller en anden voksen til at hjælpe dig med at finde et kollegium eller et andet sted at bo. Brug dine venner som din familie i den tid, der kommer. Du skal videre, og du skal væk.

 

Du skal stå på egne ben, for der står du altså bedre end der, hvor du er nu. Så se at komme væk. Og husk på, at du nok skal klare den. Du har ret til at være vred på dine forældre. Jeg synes, deres opførsel vidner om en afstumpethed, jeg sjældent har mødt. Skriv igen og fortæl mig, hvordan det går.

Tekst: Vibeke Dorph
Publiceret: 27-03-2014

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her:
brevkassen@hjemmet.dk

Dagens lækkeri