Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce
Modelfoto: Polfoto

Brev til Vibeke: Jeg er træt af forkælede gæster

Skriv til Vibeke
'Emigranten' skriver til Vibeke: - Jeg er flyttet med min mand til udlandet, og jeg har fundet ud af, at mange mennesker tror, at man så tilbyder gratis femstjernet hotelophold. Kan man tillade sig at melde ud, at man kun ønsker besøg fra sin familie og nærmeste venner?

Jeg er udlandsdansker, fordi jeg er gift med en mand fra et andet land i EU og har valgt at bosætte mig i hans hjemland. Med tiden har jeg fundet ud af, at når man bor i udlandet, er der mange mennesker, der tror, at man så tilbyder gratis femstjernet hotelophold.

 

I starten syntes jeg, at det var skønt at få besøg hjemmefra, men nu kan min begejstring ligge på et meget lille sted. Vores gæster ankommer med lidt dansk slik og en pose pulver-bearnaise og mener tilsyneladende, at så har de betalt for opvartning af den helt store skuffe.

 

Dvs. at vi naturligvis betaler, hver gang vi går på café og restaurant, kører dem rundt på sightsseeing og i det hele taget står for al underholdning, forplejning og indkøb. De gange, jeg har bedt om, at vi deles om regningen, enten ved indkøb, eller når vi er ude at spise, er jeg blevet mødt med en lidt misfornøjet mine, men pengene er dog blevet betalt.

Annonce

 

Min mand undrer sig over det, for han ved, at man i Danmark tjener meget mere end her hos os, og desuden er det en del billigere her end i Danmark, så vores gæster kommer langt med deres danske penge. De behøver så absolut ikke betale for os, når vi er ude, det kan vi selv klare, men jeg hverken kan eller vil betale for andre!

 

Jeg er så træt af at varte op, lave mad, vaske op, rede senge og gøre rent efter dem. Vi har lige haft noget familie på besøg, der opførte sig utåleligt og alligevel beklagede sig konstant. Vi sagde dog ingenting for familiefredens skyld. Men nu har jeg fået nok!

 

Jeg har ikke lyst til at lægge hus til andre gæster end min mor og mine nærmeste venner, men kan jeg mon tillade mig det?

 

Emigranten

Vibekes svar

Jeg tror, problemet er, at det, der for din familie og venner er ferie, er ganske almindelig hverdag for dig. Når dine venner besøger dig, så tænker de ferie, mad, forlystelser, ud at se noget osv. De tænker ikke på, at du bor der hele tiden, og at du meget tit får besøg af gæster, der har de samme alt for store forventninger til din gæstfrihed, som de selv har.

 

Det er sådan en lidt naiv tankegang, men de gør det jo ikke med skumle hensigter – deres opførsel skyldes en lidt bondsk uvidenhed. Jeg synes, det er vigtigt, at du ikke rager uklar med dine venner og din familie. Derfor skal du få sat nogle helt klare regler for, hvad de kan forvente og ikke forvente, når de besøger dig.

 

Næste gang du får en henvendelse fra nogen, du gerne vil se, men ikke ønsker at have boende, så sig til dem, at du glæder dig til at se dem, og at du kan anbefale det og det hotel, der er billigt og godt. Det er nemlig meget vigtigt, at du ikke har folk boende hjemme hos dig selv, medmindre det er dine nærmeste. For så er det jo, det bliver for værtindeagtigt, og det er simpelthen for hårdt og krævende for dig.

 

Bor dine venner et andet sted, jamen, så har de også ansvaret for deres egen ferie, og så kan du få den rolle, du skal have: nemlig som den, der giver deres ferie lige det ekstra, fordi du kender området og orker at spise en middag med dem og vise dem lidt rundt.

 

Resten må de selv stå for og ikke mindst betale for. Hvis den løsning ikke vinder forståelse hos dine kommende gæster, jamen, så er det måske ikke med dig og din mand, de skal holde deres ferie, vel?

Tekst: Vibeke Dorph
Publiceret: 16-01-2014

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her:
brevkassen@hjemmet.dk

Dagens lækkeri