Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Brev til Vibeke: Jeg føler mig snydt af min svigermor

2
Skriv til Vibeke
Tidligere har min svigermor været flink til at vande blomster og tømme postkasse for os, når vi har været på ferie. Men da vi denne gang kom hjem fra ferie, lå der en regning fra hende for 10 timers arbejde. Er det rimeligt?

Jeg er mor til tre børn og lykkelig gift. Vi bor i et hus og har en mildt sagt meget presset hverdag med fuldtidsjob og børn, der skal hentes og bringes. Problemet er min svigermor, der er pensionist. Vi har ellers altid haft et fint forhold. Jeg har kørt hende til læge og til gymnastik, og det er også mig, der sørger for, at hun bliver inviteret herhjem. Til gengæld har hun altid været flink til at komme og vande blomster og tømme postkasse, når vi har været på ferie. Et par gange har hun også gjort rent, mens vi var væk, og det har jo været helt vidunderligt at komme hjem til et rengjort hjem.

 

Derfor spurgte jeg, sidst vi skulle på ferie, lidt i spøg min svigermor om, hvad hun skulle have for at gøre rent. Ja, det var nok en dum måde at sige til hende på, at jeg ville blive glad og taknemmelig for at komme hjem til et rent hus igen. Min svigermor svarede da heller ikke på spørgsmålet, og det gjorde hun heller ikke, da min mand også i en lidt spøgefuld tone gentog spørgsmålet. Derfor tænkte jeg ikke nærmere over det sidenhen.

Annonce

 

Da vi så kom hjem fra ferie, strålede vores tydeligvis rengjorte hjem. Det gjorde mig naturligvis meget glad og taknemmelig – indtil jeg på vores køkkenbord fandt en regning fra min svigermor. Her havde hun noteret ned, hver gang hun havde været her, hvad hun havde lavet, og hvor lang tid, det havde taget hende. Beløb havde hun ikke skrevet ned, men det var 10 timers fuldtidsarbejde – blomstervanding og postkassetømning var også sat på regningen.

 

Vi er ikke selv særligt velhavende, så jeg prøvede at spørge, om vi ikke kunne købe noget til hende i stedet, men nej, hun ville have penge for de 10 timer. Det fik hun så, og det kunne godt mærkes på vores økonomi den måned. Jeg er lidt ked af hendes opførsel, for jeg synes ikke, det var helt rimeligt. Hvad synes du?

 

T.R.

Vibekes svar

Nej, jeg synes da bestemt ikke, det er rimeligt at efterlade en regning for 10 timers rengøring. Desværre er det bare sådan, at når man siger et, men mener noget andet, og så forventer at folk forstår den dybereliggende mening med det hele, så går det galt. Så når din svigermor har taget dig på ordet og forventer at få betaling for sit arbejde, fordi det har du sagt, at hun får, så kan du altså ikke bebrejde hende, du kan kun bebrejde dig selv.

 

At din svigermor så har brugt hele 10 timer på at gøre rent og oven i købet inkluderet den blomstervanding, hun ellers plejer at stå for ganske gratis, lyder lidt ekstremt. Jeg kan derfor ikke lade være med at tænke, at hun måske har følt sig lidt provokeret, da du og din mand bad hende om at gøre rent, og derfor besluttede sig for at tage jer lovlig fast på ordet.

 

Det kan jeg dog kun gisne om, og det kan du også, og det er nok det nærmeste, vi her kan komme problemets kerne. Nemlig, at der tales for meget udenom i jeres familie. Det kan være meget rart, mens man gør det, for så slipper man for at skulle sige tingene direkte.

 

Problemet er bare, at man efterfølgende står med en masse bøvl og ballade, som det du står med nu. Så af det her kan du kun lære, at det på den lange bane bedst kan betale sig at sige tingene ligeud – husk det, når du næste gang skal bede din søde svigermor om hjælp.

Hvad mener du?

Kan svigermor godt tillade sig at kræve penge for at gøre rent? Eller er hun gået over stregen? Skriv din kommentar nedenfor, så vi kan høre din mening.

 

Tekst: Vibeke Dorph
Illustreret af: Karen Borch
Publiceret: 20-04-2015

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

2
20 apr 2015 13:39

Svigermor har gjort det helt rigtige. Måske føler hun, at I tager hendes hjælp for givet og ikke værdsætter hende nok. Hun har jo bare taget jer på ordet og har oven i købet skrevet minutiøst op, hvad hun har lavet og hvornår. Hvis jeg var jer, ville jeg glæde mig over, at have sådan en sød mor/svigermor og næste gang kunne I måske invitere hende med på ferie. Tove

20 apr 2015 19:23

Jeg synes også, svigermor har gjort det rigtige og 10 timer, for en rengøring er ikke meget.

De ting hun har gjort gratis er vel "afregning" for kørslerne?

Man skal ikke tage hjælp for givet, men være taknemmelig for dét, der bliver gjort. Det er jo svigermors tid, hun har brugt på familien. Tid hun måske ville have brugt på sig selv, når nu familien var på ferie.

 

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her:
brevkassen@hjemmet.dk

Dagens lækkeri