Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce
Modelfoto: Polfoto

Brev til Vibeke: Jeg føler mig svigtet af min veninde

Skriv til Vibeke
'J.I.' skriver til Vibeke: - Min veninde inviterer mig aldrig, og hun spørger aldrig, om jeg vil med til noget. Det er altid mig, der skal spørge. Er det mig eller hende, der er urimelig?

Jeg er en kvinde midt i 60'erne, der blev enke, da jeg var 30 år med tre små børn. Jeg synes, at det er gået godt, og alle mine tre børn har det også godt. Men jeg er lidt skuffet over min veninde, der er gift. Da jeg havde bil, spurgte jeg af og til, om hun ville med ud at køre en tur for at handle, med på udstilling eller noget andet. Det ville hun altid meget gerne.

 

Nu har jeg valgt at skaffe mig af med bilen, men hun spørger mig aldrig, om jeg vil med en tur. Heller ikke, hvis hun og manden skal ud og købe ind. Jeg bliver heller ikke så tit inviteret op til dem. Hun siger: Du kan da godt kigge op til os, du behøver da ikke at ringe først. Men jeg kommer jo ikke til kaffetid, hvis jeg ikke er inviteret.

Annonce

 

Jeg går til en del foredrag og gymnastik, og jeg har syv børnebørn, som jeg af og til passer. Men det er alligevel, som om jeg mangler et eller andet. Min veninde spørger aldrig, om jeg vil med til noget. Det er altid mig, der skal spørge. Men hun har jo også en mand, og det er måske nok for hende. Er det mig eller hende, der er urimelig?

 

J.I.

Svar fra Vibeke

Jeg synes hverken, du eller din veninde er urimelige – I har bare hver jeres forventninger til venskabet. Du kunne godt tænke dig, at I var mere knyttet til hinanden, mens din veninde har sin mand og måske nok derfor tager jeres venskab lidt mindre højtideligt. Sådan er det jo tit.

 

For mig lyder det til, at du savner nogen i dit liv (det gør vi alle engang imellem), og du forventer lidt, at din veninde skal udfylde den plads. I stedet for at spilde tid på at blive ked af, at hun ikke kan eller vil det, så burde du tage dig selv lidt i nakken og finde dig nogle flere veninder, der er lige så livlige og nysgerrige på livet som dig selv.

 

Det er jo et meget let råd at fyre af, og jo, det kræver lidt mod og handlekraft at ændre sin tilværelse. Men tænk lidt over, hvad der interesserer dig. Laver du håndarbejde? Læser du? Kan du lide at lave mad? Meld dig til en læsegruppe på dit bibliotek, meld dig til noget madlavning eller et kursus i håndarbejde.

 

Du bor i et land, der har verdensrekord i aftenskoler og kurser. Sørg for at vælge noget, hvor du har mulighed for at komme tæt på andre mennesker – altså ikke bare skal sidde og lytte, men også selv byde ind. Hank op i dig selv og kom ud, for der findes

masser af kvinder som dig selv. Kvinder, der er alene, men som alligevel vil have lov til at nyde livet og møde andre mennesker.

Tekst: Vibeke Dorph
Publiceret: 09-01-2014

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her:
brevkassen@hjemmet.dk