Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Brev til Vibeke: Jeg kan ikke holde min svigerdatter ud

1
Skriv til Vibeke
Min søn på 38 år mødte en pige for 4 år siden, og jeg må indrømme, at jeg havde det svært med hende lige fra starten. Efter en forfærdelig tur på Bakken, gjorde jeg dette klart for min søn, som nu har afvist mig. Hvad ville du gøre?

Min søn på 38 år, der ellers altid har været alene, mødte for fire år siden en pige på 41 år. De blev kærester, men bor hver for sig, fordi hun ikke vil bo sammen med nogen – hun har en ADHD-diagnose og får pension, og han siger, at han har det bedst alene.

 

Jeg må indrømme, at jeg havde det svært med hende lige fra starten. Hun er typen, der taler meget, og som taler højt og meget skingert, og som aldrig lytter til, hvad andre siger. Hverken min søn eller hun har nogensinde inviteret min mand og mig, så hvis vi skal ses, må jeg invitere, hvilket vi gør jævnligt. Når de er på besøg, opfører hun sig skrækkeligt. Hun skændes med min søn, hjælper ikke til, siger ikke tak for mad og er meget dominerende.

Annonce

 

Det hele kulminerede, da vi for nylig inviterede dem på Bakken. Hun var utilfreds med restauranten og maden, som vi betalte, hun fedtede for, at vi skulle betale et Turpas til hende, og hun var i det hele taget så uforskammet, at jeg bare fik nok. Jeg skrev derfor bagefter en mail til min søn, hvor jeg sagde, at jeg ikke orkede at spille komedie mere, og at den kvinde ikke gjorde noget godt for ham.

 

Siden da har alt været et kaos. Min søn afviste mig og skrev, at han ikke kunne tage mig alvorligt. Hans kæreste har skrevet masser af beskeder til mig via Facebook, hvor hun anklager mig og skriver ting om sig selv som: „Jeg er den eneste kvinde, han (min søn) har elsket, og jeg er den eneste kvinde, der har givet ham omsorg, og han siger, at han altid vil vælge mig frem for sin familie, hvis han skulle blive tvunget til det".

 

Jeg føler, at jeg blev nødt til at handle, men lige nu har jeg mistet kontakten til min søn, hvilket jeg er ulykkelig over, da han er mit eneste barn. Hvad ville du gøre? Hvad mener du om det hele?

 

K.K.

Vibekes svar

Din søns nye kæreste lyder ganske rigtigt som en, der kan sætte sine omgivelsers tålmodighed på en hård prøve. Alligevel synes jeg ikke, du kan tillade dig at blande dig i deres forhold. Det er jo suverænt din søns valg, hvem han vil være sammen med, han er en voksen mand, som du ikke har og skal have indflydelse på. Så du må lægge Moderdyret lidt på hylden, hvis det her skal gå. Tog pigen stoffer, stjal din søns penge eller tævede ham – eller gjorde noget andet kriminelt, så var det en anden sag. Men det her handler i bund og grund om, at du bare ikke kan lide pigen.

 

Hvis du vil din søn det godt, som jeg er overbevist om, at du vil, så tror jeg, du skal sørge for, at han ikke kommer mere i klemme, end han er nu. Med en kæreste som hende, der kan finde på at skrive den slags tåbeligheder på nettet, så er chancen for endnu mere ballade desværre overhængende. Her ville jeg skynde mig at tage den cool og rolige diplomathat på, hvis jeg var dig. Accepter, at de er kærester, søg harmonien i stedet for krigen. Lad være med at se dem så tit, se nogle gode venner i stedet for.

 

Gyd olie på vandene, når der er optræk til ballade, og tænk på, at du gør det for din søns skyld. Kort sagt: Vær den voksne, for det bliver hun jo nok aldrig, og læg ud med at række hånden frem til din søn og sig undskyld for, at du kom til at udtale dig om noget, der dybest set ikke vedkommer dig.

Tekst: Vibeke Dorph
Foto: All Over Press (modelfoto)
Publiceret: 02-10-2014

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

1
5 okt 2014 11:32

Jeg vil give Vibeke helt ret i, at forældrene ikke skal blande sig i deres børns partner-valg. De vil vel heller ikke selv, bryde sig om, at deres børn blander sig i deres valg, af partner (hvis de er enlige/ fraskilte)?

Mvh. 

Skytten

 

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her:
brevkassen@hjemmet.dk

Dagens lækkeri