Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Brev til Vibeke: Jeg kan ikke klare, at min kæreste er gået fra mig

Skriv til Vibeke
Jeg er en 21-årig kvinde, som lige er blevet forladt af min store kærlighed. Jeg er helt knust, og jeg ved ikke, hvad jeg skal gøre. Kan du hjælpe mig?

Jeg er en 21-årig kvinde, som lige er blevet forladt af min store kærlighed. Vi har været kærester i et år, og det har været fyldt med fantastiske minder. For halvanden måned siden kom han så hjem til mig og meddelte, at han ikke følte noget for mig mere. Jeg var helt knust, og det vidste han.

 

De efterfølgende dage prøvede jeg at snakke med ham, vi fik talt en masse, men han sagde, at han var sikker på sit valg. Så ringede han til mig et par dage efter og sagde, at han kom ud til mig, at han var ked af det, og at det var den forkerte og en forhastet beslutning.

 

Han kom, og vi fik snakket om vores problemer og potentielle løsninger. Jeg troede nu, at alt var godt, men glæden varede kort. Tre dage efter sluttede han det endeligt. Så gik der et par dage. Jeg ringede til ham, han kom, og vi fandt sammen igen. En uges tid efter meddelte han så, at det måtte slutte. Han var ked af det, men han sagde, at han ikke elskede mig mere, og at jeg fortjente bedre.

Annonce

 

Men sådan ser jeg det jo ikke. Vi var begyndt at komme på rette spor, og jeg er ikke i tvivl om hans kærlighed til mig. Men hans kærlighed til festivaler, byture, druk og damer har vundet. Hans venner har også altid haft en negativ virkning på ham.

 

Jeg skriver til dig, fordi jeg er sønderknust. Vi skulle have været på sommerferie sammen, og jeg troede oprigtigt, at forholdet kørte, som det skulle. Han skriver til mig nu og da for at høre, hvordan jeg har det. Han er ked af, at han har gjort mig ked af det. Hvordan skal jeg tackle hans beskeder? Prøver han bare at vise medlidenhed med mig, eller hvad er det?

 

Jeg ved ikke, hvordan jeg skal gribe det hele an. Jeg kan ikke fungere og er normalt en utrolig glad og smilende pige, som bare slet ikke ser lyset i livet lige nu. Kan du hjælpe mig?

 

Den forladte

Vibekes svar

Det er de færreste af os, der kommer igennem livet uden at opleve det, du oplever lige nu – ulykkelig kærlighed. Det er hæsligt og rædselsfuldt, og det gør ondt. Den smerte kan jeg desværre ikke tage fra dig; det eneste, jeg kan sige til dig, er, at det går over. Tiden læger alle sår.

 

Det lyder så banalt, men det er sandt, selvom det kan være svært for dig at tro på nu. Du bliver glad igen, og du bliver helt dig selv igen – på et tidspunkt. Lige nu skal du bare passe godt på dig selv og være tålmodig med dig selv. Acceptér, at du har det skidt, og giv dig selv en masse omsorg og kærlighed.

 

Hvis du passer godt på dig selv, kommer du styrket ud på den anden side, og så har du lært dig selv, at du er stærk, og at du godt selv kan passe på dig selv. Det er en ret vigtig lærdom at have med sig videre i livet.

 

Som jeg læser din mail, vil du også gerne vide, hvad du skal lægge i din ekskærestes opførsel og sms'er. Og her vil jeg tillade mig at være ganske ærlig. For mig lyder det, som om din ekskæreste har frygtelig dårlig samvittighed over at såre dig. Han ønsker dig det bedste, men jeg tror ikke, at han er forelsket i dig mere.

 

I sit ønske om at hjælpe dig kommer han til at gøre det stik modsatte, for det hjælper dig jo ikke, når han gentagne gange giver dig håb for så at slukke det igen. Helt ærligt, I må se at få sluttet det helt, for det gør for ondt på dig. Du er bedre tjent med et endeligt brud og så videre derfra.

 

Som sagt: Du skal nok komme over ham. Du skal nok blive glad igen, det lover jeg dig. Lige nu skal du bare koncentrere dig om at give dig selv omsorg og passe på dig selv. Jeg ønsker dig alt godt!

 

LÆS OGSÅ: Brev til Vibeke: Jeg er bekymret for min far og hans penge

LÆS OGSÅ: Brev til Vibeke: Hvad stiller vi op med min søsters druk?

LÆS OGSÅ: Brev til Vibeke: Min kollega har knust min livsglæde

Tekst: Vibeke Dorph
Illustreret af: Karen Borch
Publiceret: 23-07-2015

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her:
brevkassen@hjemmet.dk

Dagens lækkeri