Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce
Modelfoto: Polfoto

Brev til Vibeke: Jeg kan ikke råbe min mand op

Skriv til Vibeke
'Den frustrerede' skriver til Vibeke: - Min mand laver intet i huset eller haven. Det er så frustrerende med en ekstremt doven og ligeglad samlever. Hvad skal jeg gøre?

Jeg er ved at gå ud af mit gode skind. Min mand arbejder i dagtimerne og har en del overarbejde, hvilket han også har i weekenderne. Mit problem med ham er, at han intet laver i huset eller i haven. Han kan til nød tømme opvaskemaskinen, ellers er hans forsvar, „at børnene da heller ikke laver noget".

 

Jeg har prøvet på mange måder at få ham til at forstå, at han skal tage sig sammen, men der sker ingenting. Jeg har jo også et fuldtidsjob, men det ser han stort på. Det er frustrerende, og jeg har haft stress i slem grad, han har sågar kørt mig på sygehuset pga. stress.

 

Vi har kendt hinanden i 20 år og har to børn. Jeg er træt af det og føler mig kun som en mor og rengøringskone. Det er så frustrerende med en ekstremt doven og ligeglad samlever. Han går i seng ved ottetiden om aftenen og sover også weekenderne væk, hvis han er herhjemme.

Annonce

 

Vi skændes kun, der er ingen glæde og opbakning. Hvad skal jeg gøre?

 

Den frustrerede

Vibekes svar

Hvis du stadigvæk har følelser for din mand, så tror jeg, det er vigtigt, at I begge holder op med at stå i hver jeres ringhjørne og råbe til hinanden. Det er nemlig nogle helt andre følelser, I skal have aktiveret, hvis I skal nå hinanden. Du skal have din mand til at forstå dine følelser.

 

Det gør du ikke ved at beklage dig og anklage ham, det gør du ved stille og roligt at fortælle ham, hvordan du har det med det liv, I lever sammen. At du føler dig ensom og har svært ved at se meningen med det hele – også jeres ægteskab. Bed ham om at lytte til dig, men sørg også for, at DU lytter til ham og gør det med samme oprigtighed, som du forventer fra hans side.

 

Glem dine egne trængsler lidt og lyt. Spørg ham, hvorfor han er så træt i weekenden? Er han måske også stresset og ophængt? Hvorfor? Er han lykkelig for jeres liv sammen? Hvis ikke, hvad savner han? For I skal have fat i jeres følelser, og det får I ved at føle jer hørt.

 

Helt lavpraktisk, så ville jeg også lave en liste over de ting, der skal gøres derhjemme. Se på den sammen. Din mand skal tage sin tørn, vil han ikke det, jamen, så må han betale sig fra det. Jeg har selv en mand, som er „støv- og rodblind". Da vi flyttede sammen, gik det hurtigt op for mig, at det her ville ende galt, hvis ikke vi fik lidt hjælp. Og det fik vi så. Ikke af en parterapeut, men af en sød og dygtig ung pige, der gjorde hele huset rent hver 14, dag.

 

Det kan være en løsning – det kan også være det, der får din mand til at rejse sig og finde kosten frem. Under alle omstændigheder, så må I ud af det rædselsfulde limbo, I står i lige nu. For I spilder jeres liv, hvis det bliver ved som nu. Og det er synd for jer begge to.

Tekst: Vibeke Dorph
Publiceret: 20-02-2014

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her:
brevkassen@hjemmet.dk

Dagens lækkeri