Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Brev til Vibeke: Jeg kan ikke tilgive min kæreste

Skriv til Vibeke
Min kæreste har ydmyget mig og været voldelig og ondskabsfuld de sidste fem år. Nu prøver han at ændre sig og råde bod på sine synder, men jeg kan ikke tilgive ham.

Jeg har et problem med faderen til min treårige søn. For otte år siden faldt jeg pladask for ham. Han var charmerende, sjov og meget energisk. Det ændrede sig desværre, da jeg lærte ham bedre at kende. Gennem de næste fem år blev der vendt op og ned på mit liv. Det gjaldt også for min datter, som jeg har fra et tidligere forhold.

 

Det viste sig, at min søns far var alkoholiker. Han var også meget aggressiv og ustabil. Han råbte ad mig og var ofte voldelig og ondskabsfuld over for mig. Jeg burde være gået, også for min datters skyld. Jeg ved ikke, hvad der skete med mig, men jeg udviklede i stedet et dybt afhængighedsforhold til ham – måske fordi jeg i forvejen har oplevet mange svigt i min barndom og haft mange personlige problemer.

Annonce

 

Mit sidste spæde forsøg på at redde vores forhold var at blive gravid! Det reddede dog ikke noget, for jeg måtte føde alene og efterfølgende have lavet en dna-test, da min kæreste var overbevist om, at han ikke var faderen. Da jeg havde født min søn, opdagede jeg, at jeg blev nødt til at passe på mig selv. Jeg begyndte at sige fra over for ham, og jeg følte mig efterhånden stærkere end nogensinde før.

 

Det bevirkede, at han holdt op med at drikke. Nu forsøger han så at råde bod på sine synder, og han gør simpelthen alt for at være en god kæreste og far. Problemet er, at jeg ikke kan tilgive ham og lukke ham ind i mit liv igen. Han gør alt for mig og børnene, men de ydmygelser, han udsatte mig for, sidder dybt i mig, og jeg skubber ham hele tiden væk og afviser ham. Hvad skal jeg gøre?

 

H.U.

Vibekes svar

Din historie illustrerer meget fint den sandhed, vi mennesker ofte har det med at fortrænge: Nemlig, at vi kan beslutte os for alt muligt her i livet, men vores følelser, dem kan vi ikke sådan lige bestemme over eller kommandere med. Tværtimod. Dem skal vi lytte til og tage alvorligt, ellers ender det galt.

 

Det kan da godt være, at din kæreste er holdt op med at drikke og „vupti" er blevet et nyt og bedre menneske. Men det er altså ikke særlig længe siden, at han ydmygede dig på det groveste og var voldelig. Den slags kan man ikke bare slå en streg over. Så at du ikke står klar og parat til at lege kernefamilie, det er der da absolut ikke noget underligt i.

 

Det lyder også, som om du i den periode, hvor du har været alene med børnene, har fundet hjem til dig selv og fundet ro. Det har gjort dig stærk. At du er nået så langt, det skal du sætte pris på og værne om. Det gør du ved at tage dig godt af dig selv og dine børn og få din kæreste og hans pres på afstand. Fortæl ham, at du har brug for noget tid alene. Naturligvis skal han se sin søn, men du har brug for ikke at blive presset yderligere følelsesmæssigt.

 

Kan han ikke acceptere det, jamen, så er han nok i virkeligheden slet ikke nået så langt, som du går og tror, og så skal du måske overveje, om det i det hele taget er ham, du skal satse på?

Tekst: Vibeke Dorph
Foto: All Over Press (modelfoto)
Publiceret: 30-10-2014

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her:
brevkassen@hjemmet.dk

Dagens lækkeri