Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Brev til Vibeke: Jeg orker ikke min mands teenagedatter

Skriv til Vibeke
Min steddatter har meddelt, at hun ønsker at flytte hjem til sin far - altså os - fordi hun ikke har det godt hos sin mor. Hvad gør vi? Jeg kan bare slet ikke se mit liv med hende her i huset.

Jeg er 34 år og mødte min mand for seks år siden. Han var min kollega på det tidspunkt, gift og far til en dreng, der i dag er 10, og en pige, der er 15 år. Min mand, der er otte år ældre end mig, flyttede fra sin kone, og børnene blev boende hos hende. Hans ægteskab var meget problematisk, og hans kone har voldt os mange problemer siden skilsmissen, som hun vist stadigvæk ikke er kommet sig over.

  

LÆS OGSÅ: Brev til Vibeke: Min kone skændes med underboen

 

Min mand og jeg har selv fået et barn sammen og har hans børn hver anden weekend, hvilket ikke er uden problemer. Drengen kommer jeg fint ud af det med, men den store pige er meget afvisende og klæber på sin far fra det øjeblik, hun kommer ind ad døren. Min mand er bekymret for hende og mener, at hun ikke trives.

Annonce

 

LÆS OGSÅ: Brev til Vibeke: Min ældste søn har valgt os fra

 

Nu har pigen meddelt, at hun ønsker at flytte hjem til sin far – altså os – fordi hun ikke har det godt hos moren, der da heller ikke virker helt normal. Min mand vil gerne have sin datter hjem, men jeg kan slet ikke overskue det. Vi har som sagt et barn og havde faktisk talt om at få barn nr. to, hvilket min mand nu tøver med at få. Vi har begge arbejde og skal til at købe hus, så der er nok at se til.

 

Tanken om at skulle have en vranten teenager boende her er ulidelig; jeg overlever i forvejen kun med nød og næppe at have hende her i weekenderne, hvor alt står på standby pga. hende. Ekskonen har åbenbart smidt håndklædet i ringen og er villig til at sende datteren hjem til os. Jeg har prøvet at tale med min mand om det, men jeg kan mærke, at det kun får ham til at føle sig mere presset. Hvad gør vi? Jeg kan bare slet ikke se mit liv med hende her i huset.

 

Stedmor

 

Vibekes svar

Undskyld mig, men hvis du i sin tid var villig til at indlade dig med en gift mand, der oven i købet var småbørnsfar, bliver du altså også nødt til at være villig til at være den voksne, der tager ansvaret og konsekvenserne af de beslutninger, I traf dengang.

 

Du beskriver din steddatter som et irritationsmoment, du ønsker hen, hvor pebret gror, men prøv lige at lukke øjnene engang og forestil dig, at hun var dit eget barn af kød og blod. Ville du lade hendes liv sejle på den måde? Efterlade hende med en mor, du selv beskriver som psykisk ustabil? Forhindre hende i at se den far, hun sikkert konstant savner, fordi han er det eneste trygge og stabile i hendes liv?

 

Hun er ikke din fjende, hun er et ulykkeligt barn, og det er vist på tide, du får det ind på lystavlen og dropper dine egne i sammenligning ret forkælede selvudviklingsprojekter som nyt hus og barn nr. to. For jeg giver da din mand helt ret. Der er da ingen grund til at sætte flere børn i verden, så længe I ikke engang i fællesskab er i stand til at tage jer af dem, der allerede er der.

 

Du har også et ansvar for, at din steddatter føler sig hjemme og tryg hos jer. Taler du med hende? Laver du noget alene med hende? Nej, jeg ved godt, at det ikke er let, jeg er selv stedmor, men jeg skulle hilse og sige, at har du valgt manden, hænger du også på børnene, også mere end i bare fysisk forstand, sådan er det.

 

Så se at få smidt fløjlshandskerne og bak din mand og hans datter op. Du vil aldrig nogensinde fortryde den kærlighed, du giver ud, den vil komme trefoldigt tilbage til dig en dag, for sådan er naturen også, heldigvis.

Tekst: Vibeke Dorph
Illustreret af: Karen Borch
Publiceret: 23-04-2015

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her:
brevkassen@hjemmet.dk