Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce
Modelfoto: Polfoto

Brev til Vibeke: Jeg skammer mig over, at jeg lod mig misbruge

Skriv til Vibeke
'Jyden' skriver til Vibeke: - Min ekskæreste kunne få mig til alt. Jeg skammer mig over det nu, og jeg ved ikke, hvordan jeg skal komme videre i mit liv.

Jeg er en pige på 38 år, der kommer fra Jylland fra en god kernefamilie. Da jeg var i midten af 20'erne, mødte jeg en mand, som jeg blev meget forelsket i. Han tog mig virkelig med storm, og vi flyttede til København.

 

Min kærlighed til ham var så stor, at han desværre kunne få mig til alt. Han fik mig til at tage mange lån og har snydt og bedraget mig voldsomt under vores forhold. Han var også meget grænseoverskridende og fik mig overtalt til at gå langt ud over mine egne grænser. Han insisterede bl.a. på at se mig sammen med andre mænd og fik mig til sidst overtalt med tvang.

 

I 2007 fik vi en datter sammen, og det ændrede alt. Pludselig så jeg, hvilken dårlig far han var. Selv om jeg var bange for at være alene, så flyttede jeg fra ham.

Annonce

 

I dag bor jeg stadigvæk i København sammen med min datter, men jeg er meget mærket af det dårlige forhold, og især er det økonomiske svært, da jeg har fået en kæmpe gæld på over to millioner ud af forholdet. Ingen ud over min ekskæreste ved, at jeg har den gæld.

 

Jeg skammer mig i det hele taget usandsynligt over alt det, jeg dengang lod mig føre ud i. Jeg overvejer meget, hvordan jeg skal komme videre i mit liv. Jeg synes ikke, at jeg er der for min datter. Jeg er meget bange for at møde den samme type mand igen og forstår stadig ikke helt, hvordan jeg kunne tage så forkerte beslutninger.

 

Jeg overvejer at flytte tilbage til familien i Jylland. Jeg er ked af at skulle opgive mit job, men måske bliver det den eneste løsning i forhold til gældssanering. Jeg elsker min datter meget, men føler mig ensom med mine problemer og også uværdig

i forhold til andre mennesker.

 

Jyden

Vibekes svar

Tak for din mail, som jeg desværre har måttet forkorte en hel del. Hør her, hvordan jeg læste den: Du møder en mand, som du forelsker dig i. Denne mand viser sig at være psykopat. Den slags mennesker er livsfarlige, især hvis man er forelsket i dem

og dermed forblændet.

 

Din kæreste udsætter dig for utallige ydmygelser. Han bruger dig, og du har mistet orienteringen, så derfor lader du dig bruge. Så får I et barn, og på trods af at han efterhånden må have smadret dit selvværd eftertrykkeligt, er du alligevel så sej og stærk, at du har kræfter til at komme væk fra ham for at beskytte dit barn.

 

Ved du, hvad du er i mine øjne? En helt! Problemet med dig er kun, at du i stedet for at slikke dine sår og klappe dig selv lidt på skulderen nu sidder og straffer dig selv dobbelt ved at have skyldfølelse over, at du lod dig misbruge. Det er tarveligt over for dig selv.

 

Husk, du er ikke den første eller sidste kvinde eller mand, der har været så uheldig at løbe ind i en psykopat. Vi er flere, der har prøvet det. Den historie, du fortæller mig her, skal du have fortalt mange gange til nogle mennesker, der holder af dig, og som kan se det, der er sket, med dine øjne. Og som kan blive ved med at holde dig fast på sandheden: Der intet galt med dig, det er den bandit, du løb ind i, der er problemet.

 

Du har brug for venner og veninder eller en god familie. Hvis du tager tilbage til Jylland, er der så nogen der, der vil kunne støtte dig? Du har også brug for professionel hjælp. Det, du har været igennem, hedder psykisk vold – og det er mindst – mindst – lige så alvorligt, som hvis han havde gennemtævet dig.

 

Gå til din læge og hør, om du evt. kan få en henvisning til en psykolog. Derudover har jeg stor og god erfaring med foreningen voldmodkvinder.dk. Ring til dem, og prøv også at se indenfor på denne hjemmeside http://anonym-raadgivning.com/

 

Det, du først og fremmest har brug for, er at få genopbygget dit selvværd og få samlet et netværk omkring dig af folk, der kan støtte dig – også mht. at få styr på din økonomi. Men først skal du holde op med at skamme dig. Du har gjort noget stort for dit lille barn, nu skal du gøre noget godt for dig selv.

Tekst: Vibeke Dorph
Publiceret: 05-12-2013

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her:
brevkassen@hjemmet.dk