Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Brev til Vibeke: Jeg væmmes ved min mand

Skriv til Vibeke
Jeg har ikke længere følelser for min mand, der er far til mine fire børn. Jeg er træt af det hele og har mest lyst til at afslutte forholdet.

Jeg bor på 10. år sammen med faderen til mine fire børn. De sidste år har vores forhold ikke fungeret, for jeg har ikke følelser for ham længere, hvilket han godt ved.

 

Han er ikke meget for at snakke om vores problemer, fordi han siger, at han godt ved, hvilken beslutning der så bliver taget. Han snakker hver dag til mig, som om der intet er galt, og jeg orker næsten ikke at svare ham.

 

Vi kendte kun hinanden i fire måneder, da jeg blev gravid, og på under seks år fik vi vores fire børn, så der har selvsagt ikke været noget, der hed: bare os. Han er typen der hjælper meget til, både med børn og husholdning.

 

De ting, som irriterede mig i starten af forholdet, fylder meget nu. Han gør ikke nok ud af sig selv. Han har det med at gentage sig selv, og så synes jeg, at han er strid ved vores ældste datter. Og så er han ikke nær så selvstændig som mig, der kan klare alt selv. Jeg er træt af det hele og har mest lyst til at afslutte forholdet.

Annonce

 

J.

Vibekes svar

Tak for din mail, som jeg har måttet forkorte. Jeg har fået en del spørgsmål fra kvinder, der står i den samme situation som dig: nemlig i familier med små børn, alt for meget hverdag, alt for meget at se til og et kærlighedsforhold, der er stendødt. Hun overvejer skilsmisse og taler gerne om det, mens han mere og mere opfører sig som en krybende hund, hvilket ikke gør situationen bedre. Hvorfor opfører de sig så sådan, mændene? Som hunde? Jeg tænker, at de er desperate af angst for at miste deres familie.

 

Bliver en kvinde skilt, mister hun „bare" sin mand. En mand mister hele sin familie, kone og børn, alt. Det er jo trods ligestilling stadigvæk sådan, at de fleste kvinder får forældremyndigheden over børnene, mens manden er den, der ender alene, men godt må betale til ekskonen – der til forskel fra ham klarer sig strålende alene med børnene.

 

Alt det her siger jeg ikke, for at du skal få endnu mere at slæbe på mentalt. Jeg giver bare mit bud på, hvorfor din mand går og kryber lige nu. Og er du ikke sådan en kvinde, der har tænkt sig at tage børnene i den ene hånd og så kræve børnebidraget med den anden, synes jeg, at du skal skynde dig at fortælle ham, at han har lige så meget ret til børnene som du, og at du ikke har tænkt dig at plukke ham. For skal I have løst jeres problemer, så skal I kunne tale åbent sammen, og det kan I kun, hvis I er ligeværdige – det er I ikke nu.

 

Jeg synes også, at du skal tænke over, om du har nogle lidt for høje forventninger til din mand. De fleste af os vil gerne have en mand, der tjener penge, men også en, der kan passe børn og lave mad, og så lige forvandle sig til en vild løve i sengen om

aftenen, for vi gider jo ikke gå i seng med en hund. Ville du selv kunne leve op til de krav?

 

Jeg vil ikke fordømme dig, hvis du går. Jeg synes bare, at du skal give dit forhold en chance til. I har fire børn, det er så hårdt at klare. Nu er der måske lidt luft, og det er nok derfor, du begynder at mærke dig selv og dit savn. Det er godt og vidner bare om, at du er en sund og livsglad kvinde, der kræver et godt liv. Men giv lige din mand en chance for at komme med på den vogn, før du farer videre i livet.

Tekst: Vibeke Dorph
Foto: Polfoto (modelfoto)
Publiceret: 26-06-2014

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her:
brevkassen@hjemmet.dk