Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Brev til Vibeke: Jeg vil gå fra min mand for min elskers skyld

Skriv til Vibeke
Jeg har været gift i 24 år, og det har ikke været særligt godt. For to år siden besluttede jeg mig for at finde en anden mand. Jeg er blevet meget forelsket i min elsker, men han siger, vi må slutte nu, før vi bliver opdaget. Hvad stiller jeg op?

Jeg har været gift i 24 år, og det har ikke været særligt godt. Min mand er en konstant aktiv mand både herhjemme og på sit job, men han er også aggressiv og har slet ikke respekteret mig. Han har været voldelig over for mig, men det er han ikke længere.

 

For to år siden besluttede jeg mig for at finde en anden mand, som kunne give mig noget nærvær. Det lykkedes mig at finde en sød mand, som også har været gift i mange år. Vi har mødtes lige siden, og jeg er blevet forelsket.

 

For et lille år siden ringede min mand til mig, lige da jeg var kørt fra jobbet for at mødes med min elsker. Han spurgte, hvor jeg var, og jeg gik i panik og sagde, at jeg stadig var på mit job. Han tog mig i min løgn, for det viste sig, at han selv stod ved min arbejdsplads. Siden da har han fulgt efter mig, og han tror ikke længere på mig.

Annonce

 

Hvis jeg fortæller ham, at jeg har været ham utro, så flipper han fuldstændig ud. Han vil gøre livet til et helvede for mig. Mit problem er, at jeg gerne vil være sammen med min elsker. Han vil til gengæld ikke gå fra sin kone, fordi han vil såre for mange mennesker. Han siger, at han holder af mig, men at vi må slutte nu, før vi bliver opdaget.

 

Jeg aner ikke, hvad jeg skal stille op, for jeg er så forelsket, og jeg kan ikke magte flere nederlag.

 

S.P.

Vibekes svar

Det kan godt være, at din mand engang har været voldelig, ikke respekterer dig og har et hidsigt gemyt, men ærlig talt, så synes jeg heller ikke din egen opførsel er værd at skrive hjem om. Utroskab, kombineret med løgne over for den, man bedrager, er simpelthen det værste, man kan udsætte sin partner for. Og på trods af at du ikke bryder dig om din mand, så er han stadig din partner, indtil du tager konsekvenserne af dine følelser og lader dig skille fra ham.

 

Du er en voksen kvinde, alligevel tænker jeg, at du ikke opfører dig helt derefter. Du er blevet hos din mand, selv om han var voldelig. Du beskriver jeres forhold som koldt, men du bliver alligevel sammen med ham i 24 år. Du indleder et forhold til en gift mand, uden at du går fra din mand. Og nu er du så desperat, fordi du ikke kan få din elsker til at gå fra sin kone. Undskyld, men er det ikke lidt umodent?

 

Er du måske bange for at stå alene, tror du ikke, at du kan? Det er der mange af os, der tror, at vi ikke kan, indtil vi så alligevel bliver tvunget ud i det – og opdager, at det kan vi faktisk så udmærket! Det samme gælder selvfølgelig dig. Og jeg tror faktisk ikke, at du får noget godt liv, før du får gjort op med angsten for at stå alene.

 

Din angst har holdt dig i et dårligt ægteskab i mange år, og det er da nok den samme angst, der får dig til at føle, at du nu slet ikke kan klare dig uden din elsker. Selvfølgelig kan du det, du skal bare turde det, du ikke tør: Nemlig at tage ansvaret for dit eget liv og lære at stå på egne ben. Eventuelt med lidt professionel hjælp, hvis du føler, at du ikke har kræfter til at tage det første skridt helt alene.

Tekst: Vibeke Dorph
Foto: Polfoto (modelfoto)
Publiceret: 03-07-2014

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her:
brevkassen@hjemmet.dk