Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Brev til Vibeke: Kan jeg være bekendt at opsøge mine biologiske forældre?

Skriv til Vibeke
Jeg er 51 år og adoptivbarn. Jeg har aldrig tænkt på at opsøge mine biologiske forældre, men nu har jeg alligevel fået lyst til at finde ud af hvor jeg stammer fra. Men bør jeg vente til mine adoptivforældre ikke er her mere? Jeg vil ikke såre dem.

Jeg er en fraskilt mand på 51 år. Jeg er adoptivbarn, men er vokset op i trygge kår med verdens kærligste forældre, som nu er ved at være godt oppe i årene (86 og 87 år).

 

LÆS OGSÅ: Adoptionen der gik galt

 

Jeg har aldrig før tænkt på at finde ud af, hvor jeg kom fra, men jeg har set en del tv-programmer, hvor adoptivbørn har fundet deres forældre, og det har efterhånden påvirket min lyst til også at finde ud af, hvor jeg selv stammer fra.

 

Mit spørgsmål til dig handler ikke om, hvorvidt jeg skal gøre det, men om du synes, jeg bør vente, til mine adoptivforældre er væk, for jeg kunne ikke drømme om at gøre dem ulykkelige.

 

- M.P.

 

LÆS OGSÅ: Julia brød med sin adoptivfamilie

Annonce

 

Jeg tænker, at hvis du selv har rundet de 50, må dine biologiske forældre efterhånden også være oppe i årene. Derfor tror jeg, at hvis du har den længsel efter at møde dem, inden det er for sent, så er det nu, du skal gøre det. Men jeg synes, at du i første omgang skal lade være med at involvere dine forældre i dine planer.

 

Jeg har igennem mine mange år som redaktør af Min egen fortælling her i Hjemmet ofte talt med og bragt historier om voksne adoptivbørn, der har ønsket at møde deres biologiske ophav. De fleste af dem har haft det godt med mødet, men det har som regel været nok med et til to møder. For når nysgerrigheden havde lagt sig, så opdagede de fleste, at de ud over det biologiske egentlig ikke havde ret meget til fælles med deres biologiske ophav.

 

LÆS OGSÅ: Adoption - det gør dig ikke til mindre mor

 

Jeg ved jo ikke, om det lige kommer til at gå sådan for dig, men under alle omstændigheder, synes jeg ikke, at du skal inddrage din mor og far i dine planer. Hvorfor skabe uro og bekymring hos de to gamle mennesker, hvis det alligevel viser sig, at dit gensyn med dine biologiske forældre bliver en engangsforestilling?

 

Skulle det ikke gå sådan, jamen, så kan du jo ganske nænsomt fortælle dem om din længsel efter at kunne sætte ansigt på de to mennesker, der i sin tid satte dig i verden. Jeg er sikker på, at de vil kunne forstå dig – de er jo trods alt dine rigtige forældre.

Tekst: Vibeke Dorph
Illustreret af: Karen Borch
Publiceret: 19-02-2015

Relaterede artikler

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her:
brevkassen@hjemmet.dk

Dagens lækkeri