Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Brev til Vibeke: Kan vi tillade os at bede om et arveforskud?

Skriv til Vibeke
Min kæreste og jeg skal have vores andet barn, og vi har virkelig brug for en bil, men vi sidder lidt stramt i det. Kan vi tillade os at bede min kærestes farfar om en sum penge i forbindelse med, at vi skal holde barnedåb?

Min kæreste og jeg er forældre til en lille pige, og jeg er nu gravid med endnu et ønskebarn. På grund af pladsmangel måtte vi sidste år ‹flytte ud af vores gamle lejlighed og investere i en større. Vi har begge job i byen, så vi er derfor afhængige af at bo i byen, selvom det er dyrt, og vi virkelig sidder stramt i det. Vi har f.eks. ikke råd til at købe bil, hvilket kommer til at gøre alt meget bøvlet, når den ny lille kommer til verden. Med to fuldtidsjob bliver det noget af et puslespil at få til at gå op, når to små børn skal afl‹everes to forskellige steder.


Som nævnt sidder vi stramt i det, det samme gør vores forældre, der derfor ikke har mulighed for at hjælpe os, selvom de hjertens gerne vil. Til gengæld har min mand en særdeles velhavende farfar. Han er en sød og rar mand, men han er ikke typen, der tænker over, at han har mere, end han selv kan bruge, mens hans børnebørn nok kunne bruge en hjælpende hånd økonomisk.

Annonce


Her er det, at min kæreste og jeg har talt om, hvorvidt vi kan tillade os at spørge farfar om en sum penge eller et arveforskud, så vi kan købe en lille bil. Vi skal jo på et tidspunkt holde barnedåb og tænker på at gøre det i den forbindelse. Min kærestes far kan godt forstå os, men han har også sagt, at han på ingen måde vil blandes ind i noget med penge og hans far. Hvad mener du? Kan vi tillade os at bede om pengene, så vi kan købe den bil?

 

R.O.

Vibekes svar

Jeg synes bestemt ikke, at man hverken kan forvente og eller forlange, at andre skal punge ud for én økonomisk. Vælger du og din kæreste at skiftŒe den lille lejlighed ud med en større, så er det jeres eget valg. Vælger I at få to børn i rap, jamen ditto, det er jeres frie valg, men det er så sandelig også kun jeres eget ansvar.

 

Når det er sagt, så forstår jeg ikke de forældre, som har været så heldige at vokse op i mere gunstige tider og derfor har fået sparet sig en formue op, som de nu sidder tungt på i stedet for at dele lidt ud af formuen til deres børn. Ikke, at disse forældre skylder deres børn noget, bestemt ikke, men de vil få langt mere glæde af at se et lille arveforskud falde på et tørt sted og vække glæde i en ung familie, end de vil få, når de en dag er gået bort og samme børn alligevel skal arve.

 

Men: Det er altså forældrenes eget valg,så det skal og kan ingen andre blande sig i. Det gælder også for din kærestes farfar. Jo, din kæreste kan da godt fortælle sin farfar, at I ønsker jer et tilskud til en bil, når I holder jeres barnedåb, fordi I er pressede økonomisk og har mere brug for penge end for babytøj. Men så synes jeg faktisk også, at der er sendt hentydninger nok ud, så er resten op til ham, og hvilket beløb, han vælger at dukke op med, det er helt op til ham. I har bare at sige tak, for som nævnt, det er hans penge, ikke jeres.

Hvad mener du?

Er det o.k. at bede om et arveforskud eller ej? Skriv en kommentar nedenfor, så vi kan høre din mening. Vi bringer løbende et uddrag af jeres kommentarer i brevkassen i bladet.

Tekst: Vibeke Dorph
Illustreret af: Karen Borch
Publiceret: 04-05-2015

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her:
brevkassen@hjemmet.dk

Dagens lækkeri