Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce
Modelfoto: Polfoto

Brev til Vibeke: Min datter anklager mig for at have svigtet

Skriv til Vibeke
'En forvirret mor' skriver til Vibeke: - Min datter opfører sig barnligt overfor hendes far og jeg, og bebrejder os, at vi bruger tid på vores søn. Hun er modbydelig, og lige nu ligger hele familien i splid. Hvad gør jeg?

Jeg er mor til to voksne børn, en datter og søn, der begge er i 40'erne. Min mand og jeg har altid forkælet vores børn og brugt meget tid på at opfylde deres behov. Og indrømmet, det var nok mig, der var lovlig optaget af børnene, mens min mand har været lidt mere kritisk.

 

Hvor vores lidt for generøse opdragelse egentlig aldrig har påvirket vores søn i en negativ retning, så forholder det sig desværre anderledes med vores datter. For hun er på mange måder stadigvæk ikke blevet voksen i forhold til os. Tværtimod. Hun har altid været meget misundelig, hvis andre fik opmærksomhed, og hun har reageret meget barnligt, hvis alting ikke handlede om hende. Også som voksen.

 

Og nu er det så gået helt grassat: Vores datter bor 50 km fra os, mens vores søn bor ganske tæt på os. Min søns kone har i en periode været meget alvorligt syg, og her har min mand og jeg måttet træde til og passe vores børnebørn samt hjulpet vores søn med det praktiske.

Annonce

 

Det har min datter reageret kraftigt på. På trods af, at hun selv er godt gift og økonomisk har ret meget mere end de fleste, så bebrejder hun os, at vi bruger mere tid på vores søn end på hende. Jeg har sagt til min datter, at vi elsker hende lige så højt som hendes bror, jeg har også forsøgt at gøre noget for min datter og hendes familie, men lige lidt hjælper det. Hun bliver ved med at anklage os for at foretrække vores søn.

 

Sidst vi var sammen her – jeg holdt hendes datters fødselsdag – endte hun med at lave en scene, og de kørte. Min mand er rasende på hende, det er jeg jo også, for hun var meget modbydelig, men samtidig er jeg ked af, at familien nu ligger i splid. Hvad gør jeg?

 

En forvirret mor

Vibekes svar

Heldigvis skriver du i din mail, som jeg har måttet forkorte, at din datter i sit daglige virke og som mor godt kan finde ud af at opføre sig voksent og modent, og at det vistnok kun er i forholdet til dig og din mand og til tider sin egen mand, at hun opfører sig så afsindigt barnligt. Det er jeg lettet over at høre – også på hendes børns vegne.

 

Du skriver også, at din mand tilskyndet af dig altid har holdt sig lidt tilbage, men at han nu er rasende på jeres datter. Har du givet din mand lov til at fortælle hende, at han er vred? Det synes jeg, at du skulle starte med at gøre. Jeg tror nemlig, at det ville være ganske godt, at farmand fik lov til at komme lidt på banen og få fortalt jeres datter, hvordan man opfører sig og ikke opfører sig – ja, det skulle være sket for mange år siden, men da din datter i forholdet til jer lyder til at være på niveau med en forvirret og selvoptaget pubertetspige, så er det måske også på det niveau, hun skal mødes: Med et par mentale klaps og helt klar besked om, hvordan man opfører sig.

 

Du og din datter er nemlig havnet i en syg symbiose, hvor du hele tiden skal føle skyld og bevise over for hende, at du også elsker hende, og hendes rolle er så på barnligste vis at finde de fejl, der beviser, at det gør du så alligevel ikke. Det kan I blive ved med i evig tid, så se at få det stoppet.

 

Husk: Du er jo en fantastisk mor, sådan som de fleste af os heldigvis er det. Vi er ikke verdensmestre, vi laver en masse fejl – men vi gør det så godt, som vi kan, og så kan vores børn ikke forlange mere. Så lad din mand få den snak med jeres datter,

eller tal begge to med hende.

 

Forvent, at hun bliver rasende, og svar hende med, at I elsker hende meget højt, men at hun kan komme igen, når hun kan finde ud af at tale ordentligt til jer og i det hele taget opføre sig som et voksent menneske.

Tekst: Vibeke Dorph
Publiceret: 23-01-2014

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her:
brevkassen@hjemmet.dk

Dagens lækkeri