Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Brev til Vibeke: Min ekskone snyder mig

Skriv til Vibeke
Jeg har svært ved at samarbejde med min ekskone om vores datter på 11 år. Hun slipper gang på gang af sted med at omgå mine rettigheder. Hvad har jeg af muligheder?

Jeg blev skilt i 2004, hvor det dejligste, der kom ud af vores ægteskab, er en dejlig og skøn datter på 11 år. Jeg har dog følgende problem: Min ekskone og jeg har fælles forældremyndighed, men min ekskone har bopælsretten.

 

Der findes på Familiestyrelsens hjemmeside et skema, hvoraf tydeligt fremgår vi voksnes rettigheder og pligter over for hinanden i tre situationer: forældremyndighedsindehaverne sammen, bopælsforælderen og samværsforælderen.

 

Jeg har opfattelsen af, at både Familiestyrelsen og Statsforvaltningen lægger vægt på, at vi voksne samarbejder både for vores barns tarv, men også i relation til skemaet. Her halter det meget – efter min mening – med vores samarbejde fra min ekskones side.

Annonce

 

Hun er flyttet et par gange uden at tale med mig om det først. På den måde fik jeg ikke mulighed for at søge om, at mit barn fik bopælsret hos mig. Det irriterer mig grusomt, også at hun kan slippe af sted med det over for Statsforvaltningen, som blot har oplyst mig, at jeg kan få det skrevet ind i vores sag hos dem.

 

Jeg kunne også godt tænke mig at vide, hvordan „væsentlig medicinsk behandling og væsentlige indgreb i skemaet" skal forstås, da jeg forestiller mig, at det kunne gælde en HPV-vaccine til vores datter, som næste år fylder 12 år. Her vil jeg også høres, men frygter ikke at blive det.

 

Jeg har givet min ekskone besked om skemaet og vores fælles rettigheder og pligter, men jeg er pessimistisk og tror ikke, at hun vil leve op til dem. Hun har jo tidligere kunnet slippe af sted med at omgå mine rettigheder. Hvad har jeg af muligheder?

 

Markus

Vibekes svar

Nu er jeg jo ikke jurist, så jeg ved ikke ret meget om rettigheder og pligter, når det handler om skilsmissebørn. Her vil jeg vise dig tilbage til Statsforvaltningen. Jeg ved, at de tilbyder samtaler og rådgivning om, hvordan man bedst muligt samarbejder om fælles forældremyndighed og børns trivsel. Og at de langt hellere vil tales med og spørges til råds, i stedet for at konflikterne forældrene imellem optrappes. Det har ingen glæde af –  mindst af alt børnene.

 

Og børnene, dem vil jeg så også lige minde dig og andre skilsmisseforældre om. For jeg får mange mails og breve fra vrede og afmægtige skilsmisseforældre, der ikke kan finde ud af at samarbejde om deres børn. Ja, jeg får sågar breve fra ulykkelige bedsteforældre, der passivt må overvære de ulidelige kampe mellem umodne forældre, der slås, mens børnene lider.

 

Og jeg må indrømme, at jeg er så træt af, at der åbenbart er så mange umodne voksne mennesker i det her land, som føler sig voksne nok til at sætte børn i verden, men som ter sig som egoistiske og kontrære unger, når de bliver skilt.

 

Jeg kan kun opfordre til, at vi forældre kun har én ting i fokus, når der er børn involveret i en skilsmisse, og det er børnenes ve og vel. Det betyder alt for et barn, at forældrene kan samarbejde og tale sammen, så kort sagt: Gør dog alt for at kunne det!

 

SE OGSÅ: Brev til Vibeke: Min søsters mand smadrer familien

SE OGSÅ: Brev til Vibeke: Min voksne søn vil ikke flytte hjemmefra

SE OGSÅ: Brev til Vibeke: Naboens grill oser

Tekst: Vibeke Dorph
Illustreret af: Karen Borch
Publiceret: 28-05-2015

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her:
brevkassen@hjemmet.dk

Dagens lækkeri