Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Brev til Vibeke: Min eksmand elskede ikke vores datter

Skriv til Vibeke
Min ældste datter var ikke elsket af sin far, og hun har altid været jaloux på sin lillesøster og i det hele taget haft det dårligt. Til en fest for nyligt drak hun sig fra sans og samlig og bagtalte mig på det groveste. Hvad stiller jeg op?

Jeg er mor til to piger, der nu begge er voksne. Den ældste har altid været meget jaloux, for hun var ikke elsket af sin far, mens hendes lillesøster kunne sno ham om sin lillefinger. Jeg blev skilt fra pigernes far for en del år siden, fordi vi var vokset fra hinanden. Min store datter brød kontakten med ham, og hun nåede ikke at blive forsonet med ham, før han døde for to år siden.

 

Jeg har haft et tæt forhold til min yngste datter og hendes børn, da hun bor nær ved mig, mens det har været sværere med min ældste datter, der bor i den anden ende af landet med sine to piger, som jeg ellers har et rigtig godt forhold til.

 

Det tætte forhold til min yngste har min store datter også været meget jaloux over, og hun har i det hele taget haft det dårligt i mange år og lidt af både bulimi og depressioner og haft et alkoholmisbrug. Det er tit et mareridt at være sammen med hende, for det ender altid med, at vi skal høre om, hvordan hendes far behandlede hende, og de mænd der har været i hendes liv, har også været forfærdelige.

Annonce

 

Nu har min store datter fundet en sød kæreste, og alt var godt, indtil hendes lillesøsters 40-års fødselsdag, da gik alt galt. Hun drak sig fra sans og samling og bagtalte mig på det groveste, mens bl.a. hendes datter var til stede.

 

Efter den oplevelse har min yngste datter skrevet til sin søster, at hun burde søge hjælp, og at vi ikke kan holde til alle de oprivende situationer mere. Siden da har vi ikke hørt fra hende. Jeg er så træt og ked af situationen, men hvad stiller jeg op?

 

Mormor

Vibekes svar

Det har ikke været let for hende at se sin far foretrække søsteren. Men når det er sagt, så kan jeg ikke lade være med at tænke, at din datter i dag bruger sin barndom som en slidt sutteklud, som hun kan sidde og bide i i stedet for at tage et ansvar for sit liv og opføre sig som den voksne kvinde og mor, hun altså er.

 

Jeg kan forestille mig, at den umodne opførsel skyldes, at hun slipper for at tage ansvar for sig selv og sit liv, men at det også er en måde, hvorpå hun kan få opmærksomhed (medlidenhed) fra dig og sin søster. Det er hverken en sund måde at leve på eller få opmærksomhed på, og derfor er det måske meget godt, at I ikke ses lige nu – for skal din datter videre, så skal hun ændre sin opførsel radikalt. Hun skal have sagt farvel til sin barndom og goddag til den meget voksne kvinde, hun altså er.

 

Lige nu har hun jo åbenbart så travlt med selvmedlidenheden, at hun glemmer, at hun selv er mor og pt. ikke en særlig god af slagsen, for hun opfører sig jo umodent og utilregneligt. Du skal også huske på, at godt nok havde din datter et kompliceret forhold til sin far, men hun har altså også i dig haft en god og sund mor – det kan jeg jo læse både på og mellem linjerne i din mail. Så du skal under ingen omstændigheder have dårlig samvittighed.

 

Lad i stedet din datter lidt i fred. Begynder hun at appellere til din dårlige samvittighed – jamen, så hold fast i, at hun er en voksen kvinde, der skal tage ansvar for sit eget liv og holde op med at opføre sig som et forurettet barn. Hun skal ud af den barndom og videre med sit liv, først da vil hun blive rigtig glad. Hold hende kærligt, men bestemt fast på det.

Tekst: Vibeke Dorph
Foto: Polfoto (modelfoto)
Publiceret: 19-06-2014

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her:
brevkassen@hjemmet.dk

Dagens lækkeri